Jag blev utmanad till…ALS ICE BUCKET CHALLENGE!


Den kom igår!

Utmaningen till att delta i ALS Ice Bucket Challenge! Tack för pucken Amad!

Säg vad du vill, men jag kommer göra det bara för att bidra till att sprida ordet om ALS och såklart ge 100kr till forskningen kring ALS. Det är det som är primära meningen med hela faderullan som blåssat upp till värsta virituella kampanjen någonsin. Hittils har det flesta kändisar, fd presidenter, fotbollsspelare, Bill Gates mm mm gjort det, har lagt upp ett par klipp och fler finns att se på youtube.


Till det viktiga:

Lite vettig info om självaste ALS hittar du här!

Hur allt startade och info på wiki hittar du här!

Hur du kan bidra, oavsett utmaning till att hälla isvatten över dej eller ej, det kan du göra direkt här!


Reglerna är simpla. När du fått utmaningen har du 24H på dig att anta utmaningen, och ge 100kr till forskningen kring ALS! Sen får du nominera 3 personer. Om du uteblir eller blir sen med denna uppgift så ska du istället ge 999kr till forskningen. En sorts symbolisk summa har tagits fram som det flesta har råd med. Kändisarna brukar ge mer såklart. Skulle vilja se Zlatan göra detta!

 

Den som uppfann detta är ett geni! Förstå att så många har fått ett hum om just sjukdomen man annars aldrig pratar om och så har det donerats miljoner till dem som sysslar med att utveckla och utforska kring ALS. Bara för att det blivit till en ”rolig, töntig men väldigt viktig grej!”

 

Sagt och gjort fast ikväll. Kolla in på bloggen!


Vi ses, lär frysa ihjäl men kan jag sprida ordet till dom jag nominerar och de vidare så har mitt töntiga vattenklipp bidragit mer än att tycka det är töntigt och låta bli. Jag vågar vara nörd, lovar er det 🙂


 

Kram

Yaz

http://www.youtube.com/watch?v=XS6ysDFTbLU

 

http://www.youtube.com/watch?v=6TTpXKFBkjk

 

http://www.youtube.com/watch?v=a9zb4rjnZrA

 

http://www.youtube.com/watch?v=-4smHMO1Crg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *