Att vara ambivalent

Vågade inte fråga vad det betydde när hon sa att jag är ambivalent. Konstigt ord, har hört det innan men inte vetat innebörden av den. Men nu vet jag.

Varför jag skriver detta på bloggen som tusentals läser? För att jag anser att vissa saker är intressanta att skriva om, att läsa om, och för att jag vill visa dig att jag har brister och ”fel” men det gör mig inte till en sämre person. Tvärtom, när man vet hur man själv funkar så kan man enklare leva efter den rätta vägen i livet istället för att trampa fel och bli missförstådd. Bakom denna blogg är vi två olika personer vars liv inte alltid handlar om glamour, fester, familjer, projekt, framgångar eller motgångar. Vi har känslor och brister som alla andra. Tycker det var dags att lyfta fram en del av verkligheten och absolut inget konstigt, bara sanningen bakom mig och jag hoppas att du uppskattar den ärligheten. Blottar mig mer än någonsin…

Inget förändrar mig bara för att jag får ett ytterligare statement om mig själv av en psykolog. Det gör det bara lite enklare att förstå mig själv när situationen väl kommer. En ambivalent person har svårt att ta beslut på val och låter ofta saker rinna ut i sanden eftersom besluten blir för svåra att ta. Man vill komma undan när det blir jobbigt med beslut, nästan som ett ångest som sveper över mig och jag vill lägga huvet i sanden. Eller låta någon annan ta beslutet till slut, när inget annat kvarstår och man måste. Tänker på stunder när jag har två valmöjligheter och jag gillar båda men jag vill inte välja för jag bara inte kan. Då struntar jag oftast i båda, eller så låter jag tiden eller ödet bestämma eller blir räddad av att en annan person bestämmer. Det känns ibland att det tar för mycket energi att tänka på ”det rätta valet” så låta bli blir enkelare, fast oftast lämnar jag beslutstagandet med en ångest. Eller så har jag både bra och dåliga känslor över något jag gör/upplever, en person, en sak, en plan eller tanke och den är knepigare för då motsäger sig känslorna varandra och då vet jag ju varken ut eller in. 

Kalla fötter, obeslutsamhet, osäkerhet, kärlek & hat på samma gång, positiva och negativa tankar som motarbetar varandra. Samtidiga och motstridiga känslor…älska och hata eller hata och älska?

Se, ingen är perfekt och inte jag heller! Ett ”state of mind” är inte alltid det man ser och ofta något som man lätt missförstår. Nu vet du och nu har du lärt dig något nytt hoppas jag.

Önskar dig en trevlig, solig och kärleksfull helg 🙂 Jag är jätte sugen på tacos idag, det brukar vara söndags ”myset” men tror jag byter dag på den traditionen just ikväll? eller? Kanske inte…vet inte…haha!


 Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *