Religion!

Shit nu kommer du antingen hålla med eller gå loss och börja argumentera. Vilket som är helt okej då frågan om religion är ganska bred, intressant och många tycker och tänker på det. Den är individuell enligt mig!

Imorse blev jag påmind om religiösa dispyt när jag hörde ett par argumentera om kriget i Syrien. Ett fucked up krig och det gör mig så förvånad varje gång, ja alltså att folk verkligen krigar och dödar i Guds namn, i deras religiösa regler. Jag kan inte för något i världen förstå att man ställer sig bakom en religion för att ha anledning till hat. Det som någon hittat på för flera tusen år sedan för att kunna reglera folket och tygla dom. Idag heter det regler, du regleras av skatter, politik och en tjock regelbok, fängelse, straff etc. Förr i tiden fanns inte svart på vitt och människan var ”tvungen” att förlita sig på häxdoktorer och vädergudar. Sen kom religionen efter att någon skrev den. Den spred sig, man hade hittat ett sätt att tygla folket och få dem att tro på något som kändes övermäktigt. Perfekt! Bibeln, Koranen, same same but very different!

Jag dömer ingen och tycker alla har sitt eget val. Däremot har man egentligen inget val, föds man i en religiös familj så blir man oftast de föräldrarna vill att man ska bli. Min poäng är att så många drar fram sitt religiösa sköld i situationer där vett och etikett hade räckt. Där en människa blir förblindad av makt, pengar, sex, droger you name it! Där kommer skölden av tro på att man kan gömma sig bakom ord och bakom något som man inte vet är sant eller falskt, där man borde sett in i sig själv och tagit beslut efter sitt eget hjärta. Det kallas för samvetet…

En anledning till varför folk bråkar och krigar är för att ingen vet faktiska sanningen, den vetenskapliga sanningen av ett ämne som religion. Alla har ju ett hjärta, en hjärna och ett samvete, det är vetenskapligt och det går att ta på. Det går att lita på samvetet för den finns i oss alla och den känns.

Kort o gott:

Det med religion är väldigt individuellt och skapar mycket bra men även mycket dåliga saker. Att jag drar upp detta ämne är för vi lever 2000 år EFTER Bibeln började skrivas vilket gör att vi går mer efter de regler som sätts för oss idag än efter de regler som skrevs upp av någon för tusental år sedan. Däremot är de 10 budorden rätt basic att leva efter, inte riktigt ”regler” men en filosofi av livsstil om jag får ha min tolkning av Bibeln.
Koranen är svårläst, jag har försökt och gett upp. Den är svårtolkad och vissa saker känns väldigt kvinnohatiska samtidigt som de känns ”beskyddande”. Svårt att förklara, återigen så funkade dessa valda ord på folket som då levde i öknen och inte hade ett socialt tryggt regelverk där alla har samma regler oavsett kön.

Min slutsats av detta inlägg är att jag respekterar varje människa och dess religion så länge personen inte använder sin religion för att göra någon illa eller särbehandla någon för dennes etniska bakgrund, sexuella läggning eller religiösa tro, eller ingen tro.

Jag är ingen expert i detta ämne och väljer att tro på en sund förnuft som inte gör någon annan skada. Vill heller inte döma ut någon, bara säga vad jag tänker om ämnet.

Min religion går ut på att vara snäll mot allt och alla jag möter. Min religion är fri från våld och hat oavsett människa eller djur. Min religion är att hjälpa dem som behöver hjälp. Min religion heter KÄRLEK!

Kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *