Bekräftelsebehov att ha en blogg?

Hej!

Marie bakom datorn just nu och jag tänkte ta upp ett ämne som är ganska omtalat och som man kan prata om i flera timmar. Alla har en åsikt och alla tror sig veta exakt hur det ligger till.

Ämnet är alltså: Har man bekräftelsebehov om man bloggar?

Spontant Ja, men lika spontant skulle jag säga Nej! Det går inte att sticka under stolen med att man blir lite extra glad när man ser att antalet läsare ökar. Samtidigt är inte njutningen i att antalet läsare har dubblats någonting mot att få en fin kommentar. Kommentarer som tar en in i hjärtat är värt flera tusen läsare <3 Vi har hellre kvalité än kvantitet!

Alla… JA ALLA har bekräftelsebehov, mer eller mindre. Vissa går på krogen och ser hur många ragg man får, vissa lägger ut plutande läppar eller lättklädda bilder på Instagram i hopp om att få massa likes och vissa bloggar. Det absolut nyaste verkar vara att man lägger ut bilder (lite överallt i sociala medier) på sina abs, alltså sina spända magmuskler, man skriver om hur ofta man är på gymmet i hopp om att folk ska kommentera hur snygg och bra man är samt att man själv får dåligt samvete. Gör detta att den som lagt upp det mår bättre? I dag gjorde jag en rensing på Instagram på alla som lägger upp magbilder… varför? jo för att de lyckas… de får MIG att må liiiiite sämre, och varför ska jag lägga energi på att må sämre när jag egentligen är nöjd i mig själv? Varför ska jag låta andra ändra mig och påverka mig på det sättet? Precis så kanske någon känner med vår blogg? 🙁 Hoppas verkligen inte det, om om det är så så hoppas jag att ni inte fortsätter läsa…. det är inte värt det! Vi vill aldrig att någon ska må sämre av de vi skriver…. TVÄRTOM.. vi vill förmedla kärlek och omtanke, skänka ett skratt och kanske tom en tår… KÄNSLOR! Vi vill att ni ska känna något när ni klickar in här… men absolut inte må dåligt!

Vår blogg började som en rolig grej, vi skrev om våra olika tankar, issus och problem inför att fylla 30. Sen fortsatte det bara att rulla på pga Er 🙂 Underbara läsare!

Nu efter vi vann kategorin årets medlemsblogg på Finest Award och därmed gått upp till toppbloggare och ligger på spotlight har antalet läsare nästan dubblats 🙂 Välkomna alla ni nya, hoppas ni gillar vår blogg och stannar, om inte…. tusen tack för att ni tittade in! Sjävlklart får vi lite hybris på att det ökar… så ja…. även vi har bekräftelsebehov med vår blogg.

Många kanske finner vår blogg som ett skrytställe, inget jag känt av och hoppas inte det såklart. Både jag och Yasmina jobbar heltid (tom mer än heltid) vi tjänar våra egna pengar och har jobbat HÅRT…. oh boy…. HÅRT har vi jobbat för att vara där vi är i dag. Resultatet av det är att vi kan köpa fina saker, vi kan resa och vi kan unna oss vardagslyx… men vet ni, VI BETALAR ALLT SJÄLVA!! En sak är säkert, vi är inte här för att skryta iaf. Jag tycker vår blogg är väldigt ärlig, jag skriver gärna när jag mår dåligt, jag är inte mer än människa… jag har ups and downs precis som alla andra! Just nu kanske MER än alla andra, jag har en försenad 30-års kris vilket har gjort att jag fattat beslut som påvekar mitt liv, hur vet vi inte än….. jag är fortfarande i luften och vet inte om fallskärmen vecklas ut. 

Förra veckan var ett reportage i Renees rubriker angående detta, ALEXANDER ERWIK (Bloggpappan) var med och gjorde ett grymt jobb tycker jag!

En baksida som vi märkt nu när vi fått flera läsare är såklart lite tråkiga kommentarer, än så länge bara 2 st. Trist tycker jag, men än en gång så väcker vi känslor vilket är vårt mål. Alla känslor är okej, även de negativa… men vill fortfarande poängtera… vi vill INTE att någon ska må dåligt. Men ifrågasett oss gärna… diskussion är alltid kul 😉

Tack för mig,

Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *