Allt är inte så kul

Barry tycker att livet är orättvist när han måste duscha. Miserabelt….vilket hundliv…

Efteråt ger han tillbaka genom att springa runt, hoppa upp på soffan blöt, ruffsa in sin blöta päls i allt i tyg och så avsluta med att skaka av sig det sista….I köket. Vi har ett svart kök. Allt syns. Det är blankt svart.

Vi får iallafall sova med en ren hund. Han doftar Palmolive!

Ja allt är ju inte så kul här i livet. Dom flesta har en vardag, precis som jag, som inte är ”så kul”. Alltså längtar man till helgen på måndag så är vardagen inte roligare än helgen. För annars hade man sagt på fredag kväll att ”hoppas helgen går över fort så jag kan njuta av min mail-inkorg och lunchlåda igen”. Riktigt så är det inte…..

Jag skulle passa på att träna innan min man vickar en pump klass idag. Passet som jag skulle på innan var överfullt och jag tappade hoppet om träning i receptionen på Sats. Sen tog jag bestämda steg och bestämde mig för att träna. VADSOMHELST ÄR BÄTTRE ÄN INGET! Så löd det i min hjärna 🙂

På löpbandet, bestämma ett mål: 50 min, ok, lutning 3, hastighet 6 när jag går, 8 när jag springer och 8.5 utan lutning. Nu kör jag!

Sen kommer dendär lilla svarta samvetsängeln och börjar: ”Guu så jobbigt, tänk på knäna! Du kan gå ner nu, du har ju iallafall bränt 120 kalorier. Inte springa det är bättre att gå, ta det lugnt du har jobbat hårt idag, du förtjänar ett lugnt pass…..”
Och precis när handen går mot Stop knappen så tränger sig den hoppfulla positiva vita ängeln fram och räddar mig från lathet: ”Kör Yasmina, du är grym, redan 120 kalorier!!! Bara att köra till 350 som planerat kom igen! Snyggt du springer, beach 2012! Drick och ladda om, du är bäst!”

Och så 50 minuter senare är jag i mål 🙂

Nu innan läggdags så är det enklare att tänka klart. Det är tyst, förutom att min dotter ligger och snarkar bredvid, men jag har förstått och det viktigaste: accepterat, att allt inte är så kul. Bara att trampa hjulet och göra det till sin fördel. Det viktigaste är att komma framåt!

Nu mot våren 🙂 snart iallafall!

Kram o godnatt!
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *