En helg i Sälen!

Herrejisses vad trött jag är…. uppe kl 7 i morse för att hinna med allt innan vi skulle checka ut kl 10 🙁 *jäsp*

 

Tänkte slänga in en bildbomb då vi uppdaterat er med de mesta redan om vad vi gjort och hur vi mår 🙂

Yaz & Jag första kvällen 🙂

 

Underbara Nayomi som förgyllt hela resan med hennes leende, glada humör och ”mysik” 😉

Fam Osman på lammet & Grisen 🙂

 

 

Fredagen tillbringade jag med Nayomi när Yaz, Amad och Olof åkte skidor… vi hade suuuuper mys 🙂

Grabbarna går loss på en ”Scottish coffee” Dvs en Irish Coffee fast på skotts wirre!

På lördagen ville inte Yasmina åka så vi tog en liten sightseeing i Sälen. Då vi åkte förbi hundspann kände vi att vi bara måste kolla med dom så vi stannade och pratade med dom. Det visade sig att det var flera veckors väntetid men att vi på studs kunde få åka en kortis på 5 min om vi ville? Vi avstog med hopp om att de skulle ha en tid så grabbarna kunde hänga med.

Hemma i stugan ringde vi och det visade sig att de hade en åktur på Söndag morgon kl 10, med ett annat gäng. Vi bokade på momangen 🙂 Det är inte jätte billigt, 750 kr per person men nu efteråt kan jag säga… DET ÄR SÅÅÅÅ VÄRT DET!!

Det var bara upp i morse, städa och dra vidare…. lämna igen låneliftkorten, lämna in nycklar till stugan sen bar det iväg till vovvarna 🙂

När vi  kommer fram visade det sig att ”det stora sällskapet” avbokat och att vi är helt själva 🙂 Wohoooo, värsta VIP 

Här är vovvarna i sina burar, ser ni deras små söta nosar?

Då vi bara var 4 st och 16 hundar skulle ut så fick vi hjälpa till att ta ut dom, klä på sele och sätta fast dom 🙂 Det var jätte kul att få göra men attans, det var inte så lätt. Hundarna är enormt starka och tom Olof fick hålla emot bra ibland. Här är jag och Yaz i full styrka att få på sele 🙂

Vilka underbara hundar, man blev kär på en gång och som Yaz skrev i tidigare inlägg.. Man lixom saknar dom 🙁 Vi var första åkturen så gissa om hundarna var taggade på att få komma iväg? De ylade och hoppade som små bollar 🙂

 

Jag bestämde mig för att börja i vagnen så fick Olof köra dit och jag hem 🙂 Här sitter jag start klar 🙂

 

Yasmina och Nayomi började oxå i vagnen 🙂 Asså…. kolla in vårt väder vi haft? HELA HELGEN oxå 🙂

Påväg upp på fjället 🙂

Framme på toppen där det var dax för fika 🙂 Här kommer Amad körandes 🙂

Det här var min favorit hund, Tyra heter hon.. helt under vovve. Hon är 7 år och liten och tillmid i kroppen men satan så stark. Jag satte på henne selet innan och då kände jag helt enormt för henne. Hon var lugn och mysig. Pussade massor på mig och vi kramades. Henne hade jag ett speciellt öga till och när vi kom tillbaka och skulle ”sadla av” så kändes det konstigt att lämna henne 🙁 Kommer sakna henne…. men ska upp i tjänst om en vecka… ska åka förbi och kolla om jag får hälsa på henne.

Här sitter dom snällt och väntar medans vi var inne och värmde oss med varm choklad och våffla 🙂

 

Färden hem var lite kallare då vi hade motvind 🙁 Men hundarna var snabba som tusan då det var både nedförsbacke och i rikting hemåt. Man fick parera bra med benen för att inte trilla av.


En helg som varit mysig, lugn, rogivande, en aningen irriterande 😉 och harmonisk! Högdpunkten var definitivt hundspannet och Tyra <3

Känns skönt att var hemma igen, borta bra men hemma bäst… nu blir det film och mys i soffan med min underbara Sambo Sune!

I morgon är det dax för jobb igen… *suck* 😉

Kram från mig

Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *