Skulle DU rädda ett liv för 100kr?

Då har du inte tid att tänka: ”Jag gör det snart, jag gör det sen….”

Min dotter är 1 år och 2 månader och väger 11 kilo. Barnet på bilden är lika gammal och väger 5 kilo….

GÖR DET NU! För varje minut som går dör det bebisar i famnen på sina mödrar, barn som gått i flera dagar i 40-50 graders värme utan mat och vatten! Det är helt sjukt vad som händer i Afrika, bara 10 timmar ifrån oss.

Medans vi sitter hemma i soffan och är mätta och belåtna så vandrar flera tusen familjer från en säker död mot en eventuell räddning. Det vandrar med nyfödda och små barn till fots utan mat och vatten i dagar, veckor ibland månader! Många dör på vägen, begraver sina barn och käraste. Det litar på sitt öde mitt ute i öknen, men det har inget val!!!

Vi lever i en stor kontrast som är ofattbar. I-landsproblemet för oss är att ha den senaste mobilen, det schysstaste märkesväskorna och vi gnäller över att ha lite hull på kroppen. Ett barn som lever i Afrikas Horn tar inte förgivet att kunna äta varje dag, eller få dricka dagligen. Vissa barn föds för att sen kämpa för sin överlevnad…för att sen dö i SVÄLT.

Hoppa över en fika, en drink i baren eller köpa lunchen ute. Ge dom pengarna till ett ändamål: RÄDDA ETT LIV!

Skulle du rädda ett barns liv för 100kr? Du får gärna ge mer. Det är enkelt, skicka ett sms från din mobil NU!

 

Via sms: skicka 10KATASTROF (10 kr) eller KATASTROF (50 kr) eller BARN (200 kr) till 72950

 

Kram

Yaz

———————————————————————————————————————————————————–

Krissituation i Östafrika

Hungerkatastrofen i Östafrika är ett faktum. Över två miljoner barn under fem år riskerar att svälta. Vi utökar nu våra humanitära insatser i länderna. Högsta prioritet är att behandla undernärda barn och att se till att familjerna i flyktinglägren har tillgång till rent vatten och toaletter, sjukvård och skola. 

Barnen är, som alltid, de som drabbas värst i katastrofer. Vi finns på plats men mycket mer resurser behövs för att vi ska kunna hjälpa alla.

Din hjälp behövs nu.

Några exempel på vad dina pengar kan användas till:

306 kr räcker till 1 350 påsar näringspulver, som ger ett undernärt barn alla de livsviktiga vitaminer och mineraler som behövs för att överleva och växa.

540 kr räcker till 150 påsar Plumpy Nut, en näringsrik jordnötskräm som kan rädda livet på ett undernärt barn. Krämen är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. 

 

1 160 kr räcker till 2 000 påsar vätskeersättning, som kan snabbt och effektivt bota uttorkning som följd av svår diarré.

 

Läs mer om svältkatastrofen:

www.rb.se

www.unicef.se

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/radda_barnen/pressrelease/view/hopp-foer-afrikas-horn-kampanjstart-idag-664607

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *