Akuten :(

Ja härliga läsare… min torsdag blev ju inte riktigt som planerad 🙁 Egentligen borde jag inte bli förvånad, det är alltid ungefär den här tiden på året som jag besöker akuten!

Har haft problem i 5 år med min galla. Har haft anfall och kramper som påminner om gallstensanfall. Först gången dom trodde det var på vårdcentralen vid gärdet, jag bodde där då. Jag hade ett ”anfall” på cirka 2 timmar och dagen efter bokade jag tid hos husläkaren och han misstänkte gallsten så jag fick remiss till sophiahemmet och ultraljud. Jag blev lite smått chockad då jag trodde att gravt överviktiga medleålderskvinnor var de som fick gallsten 🙁 Jag var 25 år, ganska tränad och absolut inte överviktig. Men dom hittade inga stenar…. Ca 1 år senare fick jag ett nytt ”anfall” och denna gång var det värre 🙁 Jag krampade så jag grät samtidigt som jag kräktes. Den här gången vart jag riktigt rädd för jag hade så ont att jag helt seriöst trodde jag skulle dö 🙁 Jag tom ringde ambulans. Självklart fick jag ingen då andra tydligen var mera i nöd men de skickade en sjuktaxi och in till Danderyds akutmottagning.. Den här gången blev jag inlagd och hela natten (jag kom in på kvällen) så var det provtagningar och lika undersökningar.. Men även denna gång fann de inga stenar.

Tredje gången åkte jag in bara för att jag ville att de skulle ta tag i mitt problem och att jag fick mitt anfall i journalen. Detta var en av de mildare anfallen men samma visa denna gång…

Förra året åkte jag in i februari, kommer ihåg det så väl då jag hade uppehåll i Sälen perioden. Den här gången var det allvarligt. Jag hade krampat i 6 timmar och inga kramplösande hjälpte. Jag svettades av ”träningspasset” så mycket att de fick byta lakan i min sjukhussäng 🙁 Jag fick dropp då dom var övertygade om att det operation som gällde. Det som var bra denna gång var att iom att de satte en kanyl kunde jag få smärtstillande… det var UNDERBART!! Min kropp gllar morfin…. Dagen efter hade allt lugnat ner ser och allt var som inget hade hänt. Jag fick åka hem men denna gång la dom mig på utredning. Så under ett par månader så gick jag till lite olika läkare och röntgades och fick ta massor med ultraljud… men ingen sten.

Det konstiga är att alla dessa gånger har mina värden varit bra så det har nästan känts som de kanske inte trott på mig, att jag hitta på de 🙁

SÅ… idag…. ganska precis ett år sen sist hände det igen. I samband med frukosten small det till och jag fick så in i HEL***E ont 🙁 Jag la mig i soffan och förökte andas igenom det men de gick inte. Hela tiden hade jag i bakhuvudet att jag ska klippa mig i kväll.. vilket jag verkligen längtat efter 🙂 Jag gav mig själv två timmar på soffan innan jag bestämde mig för att åka in…

Kom in på akuten och de bästa med Danderyds sjukhus är bland annat att de alltid tar emot en på en gång. Man behöver inte sitta i väntrummet utan får en egen säng, sen kan de ta tid innan doktorn kommer så klart! Dom gav mig en spruta i skinkan, rätt in i musklen för att jag skulle sluta krampa. Asa ont gjorde de 🙁 Den verkade bara i 20 min så när kramperna kom tillbaka var det bara att hiva upp andra skinkan och en till spruta. Dom tog massor med blod och de kolla blodtrycket.

Efter ett par timmar och kramperna lagt sig kom äntligen läkaren. Den här gången var mina värderna inge bra 🙁 Jag har en infektion i kroppen och då i värsta fall i gallblåsan. Han gav mig två val, antingen att de la in mig för observation eller att jag åkte hem MEN att jag då måste vila hela kvällen och natten. Jag valde att åka hem… Så nu ligger jag i soffan helt utslagen och sååå trött av alla kramper, känns somma sprungit ett maratonlopp 😉

Med mig hem fick jag ett piller som jag ska ta om jag får kramper igen och då måste jag genast åka tillbaka till akuten. Eller om jag skulle få feber inom 24 timmar. Han förberedde även mig på att blir det värre i kväll eller i natt så kan det komma att bli operation 🙁
Om jag klarar mig så kommer jag bli kallad om 3-4 veckor för uppföljning och utredning. Läkaren var så bra, kändes verkligen som man blev tagen på allvar och äntligen så händer det något!!


TACK alla underbara vänner och min familj som både ringt, sms och skrivit på Facebook. Det betyder massor och jag har läst allt men inte orkat svara än.


Hoppas nu på en bättre fredag och fortsatt påsk 🙂

Glad påsk på er 🙂

Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *