Nya bekantskaper!

Har det senaste åren tänkt väldigt mycket på vänskap då jag brytit mig loss från ett par som bara tagit energi och inte givit mig så mycket mer än magont. Vänskap är att ge och ta varje dag och man måste ständigt jobba på det, precis som en kärleksrelation.

För cirka 2 år sen hade jag som mest kompisar jag någonsin haft… men so? var jag lyckligare? Näää, detta var till stor del en ytlig bekantskap som jag inte litade på och på något sätt kändes det oroligt och jag var inte tillfreds de dagarna jag visste att dom var ute och jag inte var med. Jag vet ju själv hur skitsnacket gick när jag var med om den som inte var med just den kvällen. Och självklart förstod jag att då jag inte var med var det mig dom pratade om… huuuah… inte skoj!

Jag hittade en text jag skrev när jag var i Spanien i oktober förra året…

För många är det en jobbig tanke. Vi tycker det är hemskt att tappa bort människor i livet och gör nästan vad som för att lappa ihop trasiga relationer. I bland håller vi fast vid personer vi innerst inne vet att vi borde släppa. Vi är sentimentala och rädda att bli ensamma. Försök att känna efter i ditt hjärta vad denna person betyder för dig. Är det skuld eller längtan som håller dig kvar? Är det längtan så är de något att bygga vidare på, är de skuld ska du släppa de.

Och det är faktiskt inte meningen att vi ska hålla ihop med alla livet ut. Människor kommer och går i ens liv, vissa har man en kort period och några stannar längre. Och förringa inte de kortspringande vännerna, ni har kunskap ni ska ge varandra som inte behöver ta så lång tid. Sedan kan och ska ni gå åt varsitt håll. Våga släppa taget! Verkliga vänner och kärlekar hittar tillbaka till varandra om det är meningen. De andra ska man inte ha dåligt samvete för. Det är faktiskt skönt att bli av med en del personer man är färdig med. Däremot ska man aldrig se tillbaka med bitterhet på gamla relationer. Man lär sig något av alla relationer och det är aldrig bortkastad tid. Det var helt enkelt meningen att du skulle ägna de åren åt den mannen/kvinnan och den relationen och det gäller bara att förstå vad det var du skulle lära dig av det.

 

 

Tycker att det är konstigt att några man träffar i dag när man är i vuxen ålder och vet hur man ska bete sig och att man ska respekterar andra bara beter sig som skit! De flesta av mina bästa vänner är vänner från min barndom som jag haft i 20 år. Jag vet att jag kan ringa dom när jag vill, dag som natt och dom är alltid där för mig och jag kommer alltid vara där för dom!!!

Samtidigt har jag de senaste 5 åren träffat helt underbara människor som kommer vara mina vänner i resten av mitt liv… Däremot är jag bättre på att solla bort dom som jag känner på en gång inte ger mig samma som jag ger mina vänner, RESPEKT!

 

Tack för mig,

Marie

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *