Fått många frågor om detta..

Här kommer recept:

God morgon! Söndag morgon, lika skönt som lördagsmorgon. Solen skiner här på kajen så ska ta mig ut på en prommis tänkte jag 🙂

Ni som följer mig på instastory har sett att jag lagat en hel del mat, vegetarisk de senaste dagarna och jag har fått extremt mycket DMs ang recept så tänkte lägga upp det här!

Vegetarisk köttfärssås! (Ca 4 portioner)

400 g guornfärs
1-2 gul lök
1-2 rivna morötter
2-3 vitlöksklyftor
1-2 burkar krossade tomater
1-2 msk grönsaksbuljong
2,5-3 dl rött matlagningsvin (jag använde en alkoholfri)
Salt och peppar
Färsk basilika
Färsk chili
Permesanost

Stek färsen i olja tills den fått färg! Riv lök, vitlök och morötter på den grova delen av ett rivjärn och ha i. Salta och peppra. Ha i färsk basilika och färsk chili efter smak.

Blanda i de krossade tomaterna, matlagningsvin och buljong, låt koka ihop (ju längre tid ju godare blir det) servera med pasta. Riv över färsk permesan!

Morot och Halloumibiffar (detta recept har jag fått av Jenny):

1 halloumi (200g)
250 g morötter
2 ägg
3/4 dl ströbröd (jag använde glutenfritt)
Chiliflakes
Salt och peppar
Jag hade även i färsk chili.

Sätt ungen på 250 grader. Riv morötter och halloumi grovt, blanda i resterande ingredienser och forma till ca 7-8 biffar. Pensla med olja.

Servera med sallad eller bulgur.

Jag hade bulgur till sen gjorde jag en super god sås till:

1 fetaost, 1/5 vitlöksklyfta och färsk basilika som jag mixade till en slät röra. Blanda ihop med 1/5-1 dl grekisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar, men ta det lugnt med saltet… jag råkade salta för mycket men fetan är salt i sig själv.

Smaklig spis!

/Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *