Vilken misär!

Jag kunde inte sluta titta.

Söndag morgon, så skönt.. jag har tagit en rejäl sovmorgon med min älskade Sune som är hemma igen och just nu ligger vi i sängen och jag dricker kaffe, han myser under täcket. Hämtade honom i går och resan hem gick okej. Men väl hemma dröjde det inte länge innan han åt, lekte och myste som vanligt.

Hur som, jag kollade som alla andra (enligt min instagram) på Mello. Efteråt kollade jag runt lite på Netflix, Viaplay osv men hittade inget jag var sugen på att se. Då kom jag på att jag hörde i någon podcast jag lyssnar på ett tips om 36 dagar på gatan. Denna går på svtplay!
Började kolla på avsnitt 1 sen var jag fast. Jag stäck kollade alla 6 avsnitt i rad, därav min sovmorgon i morse, hahahaha!

Lite kort handlar den om en fotograf, Christoffer som är en helt ”vanlig” kille med en fin lägenhet, jobb och fickvän som bestämmer sig att leva som hemlös i 36 dagar. Endast med en kamera ger han sig ut på gatan och sedan får man följa med in i misären.

Under dessa dagar får man följa några hemlösa lite mera in på skinnet och höra deras historia, hur de hamnade på gatan och vad deras framtidsdrömmar är. Jag är såååå splittrad, jag ser ju dessa flera gånger om dagen, jag är alltid lika kluven om jag ska ge någon peng eller inte. Jag vill absolut inte bidra till deras missbruk men gärna till en matbit eller kaffe.

Problemet är ju att man vet ju inte vilka som är vilka, ibland kan man givetvis se det men inte alltid. Exempelvis så får man bland annat följa ett par, Daniel och Bim som är i ett djupt missbruk av narkotika. Detta par går runt på tunnelbanan och tigger, jag har sett dem flera gånger. Jag har aldrig gett några pengar till dem, de säger att de ska köpa mat men i programmet ser man hur de räknar varenda krona för att få ihop till en lina. Inte så smart att vara med i tv kan jag tycka för om jag tvekat att ge den innan kommer jag absolut inte göra de nu.

Sen är det några andra härliga människor som faktiskt inte missbrukar, som efter bland annat en skilsmässa blivit så deprimerad att han inte orkade länger med de vardagliga och blev av med lägenhet osv och nu lever på gatan. Han samlar pengar för att faktisk äta och överleva…. han skulle jag vilja hjälpa!

Så om du tänkte ta en mys-söndag under filten i soffan kan jag VERKLIGEN rekommendera denna.

Direktlänk:
https://www.svtplay.se/36-dagar-pa-gatan

 

Kram Marie

2 svar på ”Vilken misär!”

    1. Hej Johanna,
      Ja men titta, den är så bra. Tyvärr ser man både de som använder pengarna positiv men även de som använder dem på fel sätt och jag vill inte bidra till de sistnämnda 🙁

      Kram Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *