Trodde inte det kunde bli värre :(

Hej. Just nu är det så jävla jobbigt, och jag försöker vara gnällfri, men det brister ibland och det värsta av allt är att det inte går att ”fixa”. Sen vecka 16 har jag haft det man kallar för foglossning, eller bäcken ”uppluckring”, det är ju inga lösa fogar direkt men det betyder att kroppen utsöndrar hormonet Relaxin som gör att kroppens ben och fogar blir mjukare, för att förbereda kroppen inför förlossningen.

Hursomhelst! Dessa hormoner går inte att stoppa, minska eller avleda. Alla kan drabbas oavsett ålder, tidigare graviditeter, sjukdomar etc, etc… Det som skiljer är hur tidigt och hur ont man får. Vissa får inte alls ont och dansar fram till förlossningen medan andra får tidigt och jätte ont.

Jag är drabbad sen tidigt och denna vecka har varit värst! Fått skicka iväg min dotter själv till skolan då jag knappt kan gå. Hon fick ta en Bzzt! och det är inte så kul att vara så jäkla handikappad att inte ens kunna gå 900 meter till skolan.

Det dagar jag kan röra mig har resulterat i hemska nätter. Då gör det så ont att ligga ner och sitta går inte, så jag har somnat mitt på dagen av utmattning. Har bälte, går korta steg, vattengympa och akupunktur. Vad mer? Dags att köpa kryckor 🙁

Att gå på toa är hemskt, kissa gör jag ofta just nu o varje gång jag ska sitta ner på toa så är det som att hela underlivet ska rasa ihop. Helt sjukt!!! Tur att jag kan jobba hemifrån, och knappt så jag ens orkar det längre. Får bita ihop nu i 8v till…

Vill man träffa mig så blir det troligen hemma hos mig. Jag har efter ikväll insett att sitta och mysa på en stol gör smärtan värre än någonsin. Liggläge är bäst, men det är sjukt tråkigt och frustrerande. Bunkrar upp med tidningar och kollar serier på tv. Gör det bästa jag kan just nu.

Trodde inte det kunde bli värre men nu är det värst. 24/7….vända sig i sängen är ett projekt och ta dig upp är hemskt, gå ut o in i bilen är ingen självklarhet och små vardagssysslor har blivit så onödigt jobbigt 🙁

Kram Yaz

(Lånad bild) visar vart det gör ont. På mig bränns det konstant, ibland sticker det som nålar och om jag råkar göra nån snabb rörelse eller typ särar på benen det minsta så gör det så ont att jag bara stannar av i chock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *