Mat serverat av en Mästerkock!

Benella- fisk som gör gott!

Jag har ju tidigare skrivit att jag och Yasmina fick en inbjudan av Amazing Alice till Berns där vi skulle få provsmaka lite smårätter med Benella. Maten lagades och serverades med tillhörande dryck av ingen mindre än Daniel Lakatosz som kom 2:a i Sveriges Mästerkock.

När vi kom blev vi serverade champagne och det började med lite mingel. Ganska snart så började Daniel lägga upp den första rätten som var en Tartar med citron, dill, salt och peppar.. en ganska enkel, klassisk tartar. Den serverades på en jordärtskockpuré men krispiga Rispapperchip och forellrom.

Denna var magisk, så god att jag åt två 🙂

Mellan rätterna så var det kort presentation om just Benella, Benella är en regnbågslax som är odlad i Finland sedan ett halvt sekel tillbaka. Fisken mår bra i dessa odlingsförhållanden och en anledning till detta är kosten. På Benellas hemsida som du hittar >HÄR< kan man bland annat läsa detta:

Benella Regnbåge odlas med Östersjöfoder. Det är ett foder som innehåller mindre fosfor än normalt och innebär därför en lägre belastning på Östersjön. Genom att fodret tillverkas med fiskolja från Östersjön, återvinns dessutom näringsämnen till havet. Men det bästa av allt är att regnbågen får en stor del av sin tillväxtenergi från den odlade rybsoljan som används i fodret. På så sätt har vi kunnat minska användandet av fiskolja och därmed värna om fiskbeståndet i världshaven.

Ett tydligt bevis på vårt arbete för en mer hållbar fiskodling och ett välmående Östersjön är att den finska regnbågen klarat Världsnaturfondens höga krav och fått grönt ljus i WWF Sveriges fiskguide. 

Thomas berättar kort om deras filosofi,

Jag älskar fisk men har tagit avstånd för all övergödning och fel uppfödning. Jag blir väldigt glad av att läsa att det finns företag som tar detta ansvar, och enligt mig på ”enkla” sätt. Fler borde göra som Benella fisk.

Rätt nr 2 var Wontontacos med confiterad regnbåge, även denna var magisk, dock plockade jag bort koriandern, ni som känner mig vet att jag inte är en fan av just koriander.

Hela eftermiddagen så stod jag med härliga Linda från Amazing Alice samt deras 2 nya medarbetar. WOW vad kul vi hade, alltid lika trevligt att hänga med denna PR byrå, de är personliga, ödmjuka och lite tokiga.. vilket jag älskar, längtar tills nästa gång.

Vi var även kvar till slutet så vi fick en del tid både med kocken Daniel samt de som kom från Benella. Tror ni de vart mäkta imponerade när de fick reda på att Yasmina spelar prinsessan Viktoria i alla Prisma reklamer? hahaha, det blev en hel del selfies för henne 😉

Här får vi ett snack med Daniel, jag ser lite skeptisk ut, Hahaha

Och även Thomas som är försäljningschef,

Tuuusen tack Amazing Alice för att vi fick komma 🙂

/Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *