Rädda liv!

Uppdaterad i HLR 🙂

Minst 10 år sedan sist så var verkligen dags för en uppdatering av hjärt och lungräddning, dessutom fick vi utbildning i hur man hanterar en hjärtstartare samt hur man ska göra om man sätter i halsen, både på andra men även på sig själv. Himla tur att jag uppdaterade, det har hänt en hel den samt att de ändrat på vissa saker… bland annat om att man ska trycka 30 ggr nu och blåsa 2 ggr… när jag fick utbildning var det trycka 15 ggr och blåsa typ 5 ggr.

Hur som, sjukt bra och jag mår bra i hjärtat av att känna att jag nu har bra koll igen 🙂

 

 

Efter utbildningen så tipsade vår lärare om en app där man kan registrera sig som utbildad i HLR samt hjärtstart, sen får man ett sms om man befinner sig i närheten av där det misstänks vara ett hjärtstopp för att kunna hjälpa till. Hur bra? Den heter Smslivräddare.


Så ni som är utbildade närmsta åren, in och registrera er 🙂

Kram Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *