Vad tycker du om boendeekonomi? – reklamsamarbete

Räknar du slantar?

Ens privat och boendeekonomi är ju bland de viktigaste man har, man kan inte göra av med mer pengar än man får in. Eller kan och kan, de är klart man kan men det leder oftast till tråkigheter. SIFO har gjort en undersökning och svenska folket tycker att boendeekonomi är tråkigt, eller rättade sagt JÄTTE tråkigt. Detta är något som komikern Erik Haag har tagit som en utmaning, att göra boendeekonomi kul, så därav har han satt upp en humorshow i globen. Showen ska handla om boendeekonomi, dvs bolån, räntor, amorteringar osv. Frågan är ju om det kan bli kul för dem som tycker det ät jätte trist? Hur ska han gå tillväga?

Jag är super nyfiken på detta, jag tycker iofs att det är kul till en viss del. Jag är absolut ingen som sitter och letar vart man får bäst räntor osv men jag är ändå lite uppdaterad. Jag gillar att kolla hur mycket min lägenhet har stigit, hur jag kan ändra mina lån till min fördel då den ökat i värde osv. För inte allt för länge sen så värderade jag om min lägenhet för att just ändra mina lån, vilket resulterade i att jag varje månad fick nästan 600kr mera. Ens boende samt även privatekonomi är något som jag personligen tycker ska ligga en varmt om hjärtat och det ska även höra till allmänbildning att hålla koll på den.

Kan bli lite irriterad när jag hör bland folk hur de tagit lån på lån utan att riktigt veta vad de har för motkrav. Redan som liten blev jag piskad att man betalar sina räkningar och OM det blir pengar över kan man ha kul. Att man inte ska leva över sina tillgångar och inte ta onödiga lån! Tack pappa för att du lärt mig allt om ekonomi som gjort att jag aldrig hamnat i knipa och aldrig ens fått en påminnelse.

Kolla in videon vettja 😉

 

 

Kram Marie

*reklamsamarbete med SBAB*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *