Microblading :)

I går var det dag att microblada ögonbryna!

Nervös som tusan, såklart! Går från jobbet vid 14 tiden. I bland gör jag saker lite väl impuls men detta har jag gjort förut och vill göra igen 🙂 Senast jag tatuerade mina ögonbryn var för 5-6 år sedan och de såg för jävl**a ut, förutom att färgen släppt på helt olika ställen så de nästan såg flammiga ut så hade de bleknat och fått en lite grå ton, usch! 

Jag hade bokat en tid på Luxury Fingers & Toes på Runebergsvägen 7. Låt er inte luras av namnet, de har förutom fingrar och fötter även vaxning, trådning, fransar, spray tan och såklart kosmetisk tatuering, oxå kallad microblading 🙂 Jag går ju alltid dit och gör mina naglar och fötter så föll naturligt att jag ville gå dit för tatueringen. Dessutom är Luisa (ägaren) som gör denna behandling, hon är otroligt proffsig, hon har jobbat med kosmetisk tatuering i över 10 år och åker dessutom runt till skolor och utbildar. Det hon inte kan är inte värt att veta helt enkelt!

Min tanke var att göra microblading, dvs 3D tatuering som enligt mig är det snyggaste och mest likt ett eget ögonbryn. Tyvärr kunde vi inte göra det på mig pga den fula tatueringen innan 🙁 Då man göra microblading så ”lyser” ju huden igenom och då skulle de se ut som två streck i mitten av den gamla tatueringen. Men Luisa som är proffs rekommenderade mig pouderbrowns som blir som en pudrig look, dvs som att du i stort sett sminkat dem. Om ni googlar pouderbrown så kommer ni få se massor med fina bilder hur det ser ut, för bilden på mig nedan är inte helt rättfärdigad då det dröjer ett par veckor innan all överskottsfärg lossnat 🙂

Var på plats strax innan 14.30 då jag hade tid och det var så kul att få se hur salongen såg ut på Runebergsgatan 7, bara varit på deras andra salonger som ligger på Sveavägen 86 och Lästmakargatan 18. Även denna salong var jätte fin, och gick i samma tema som de andra salongerna!

Info: skillnaden mellan tatuering och microblading är att man inte går mer lika djupt i huden 🙂 tatuering håller livet ut, microblading ca 2-3 år.

Här har Luisa förberett färg och verktyg 🙂

Efter vi tagit bort mitt ditsminkade ögonbryn så börjar hon med att mäta mitt ögonbryn mot min ansiktsform, för att få symetriska ögonbryn samt rätt längd och höjd.

Sen målade hon en form utefter mina önskemål. Jag gillar en mjuk rundning upptill och gärna lite tjockare. Tycker inte att två streck är fint! På denna bild kan ni se ganska tydligt min gamla tatuering som är flammig och som två tunna streck.

Då jag är väääääldigt rädd för smärta fick jag ordentligt med bedövning, hahahaha! Alla får givetvis bedövning 🙂

Luisa var otroligt noggrann, försiktig och lyssnade verkligen till mina behov. Jag tyckte trotts bedövningen att det gjorde ont, då tog hon sig tid att rengöra om samt lägga på mera så jag inte skulle behöva känna smärta. Detta gör ju så att det tar längre tid men det var absolut inga problem för henne 🙂 Efter andra omgången bedövning så var det is torr sett smärtfritt! 

Så hur blev dem? Nedan ser ni en före och efterbild på samma ögonbryn (de är fotat spegelvänt på ena men detta är mitt högra) Nu är detta bara ett par timmar efter, så skräms inte av att de är nästan svarta 🙂 Ca 40% av färgen kommer att försvinna. Och om ni kollar längst in på ögonbrynet samt längst högsta kanten ser ni en röd linje, detta är röd färg som också kommer dempas, men pga den gråa färgen innan så la Luisa in lite rött så att de när de ”klara” blir fint bruna 🙂 Jag kommer givetvis lägga upp bilder om ett par veckor så ni får se det klara resultatet! 

Jag är som det är nu väldigt nöjd, jag ska tillbaka om ca 4 veckor för påfyllning samt justering om det blivit ojämt vilket är jätte svårt att se i dagsläget.

Givetvis fick jag med mig ett erbjudande till ER läsare, wohooooo….

Microblading (3D teknik)- Ordinare pris: 3500kr  ER PRIS: 2500kr. Detta gäller under hela mars så passa på att göra er bokning!

Om ni vill göra pouderbrows kostar det mellan 1800-2500kr beroende på hur dina bryn ser ut i dag samt om du har någon tatuering innan.

 Tusen tack Luisa för att du tog hand om rätta lilla mig, såg till mitt behov och lyssnade! Jag är så förväntansfull över resultatet!

Kram Marie 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *