Vi vann guld och silver :)

Ok, jag personligen vann inte med mina atleter jag coachat!

Efter knappt någon sömn och kaos natt kan man säga, (om ni inte läst de inlägget hittar ni det >HÄR<) kom jag inspringande på fryshuset prick 9:00. Då vi var sjukt underbemannade hade vi alla i styrelsen flera roller. Min första roll var registrering, atleterna måste skriva under avtal och sen få sina badgar. 

Sen var det genomgång med atleterna backstage innan jag fick agera stage manager. I korta drag handlar det om att se till att atleterna står redo bakom scen, att det alltid är minst 2 i ”kö”, sedan kommunicera med huvuddomaren samt speakern som var Petra, Petra är född till att prata offentligt, så grym!

Detta år hade vi kval i kategorin professionell då vi hade så många sökande, så när det var 3 nummer kvar fick jag lämna stafetten till Ida som snabbt fick hoppa in. Jag skulle nämligen ta emot de andra som kom, amatör, elit, novice, master och dubbel. Genomgång med dem backstage sen tillbaka till min stage manager plats.

Det positiva som stage manager (om alla atleter sköter sig och är på plats) är att man får se alla nummer. Alla atleter var proffsiga och var i god tid på plats så de gjorde mitt jobb enkelt 🙂

Efter kval blev 14 atleter 10 st som gick till final. Två av de jag coachat var i den kategorin och en av dem, Moa låg 2:a efter kvalet, helt fantastisk!

Dagen rulla på i ett och lunch blev det under tiden repetitionerna var så tog en tugga, sprang, tog en tugga, sprang… ja ni fattar, Hahahaha!

Dags för finaler och först ut är amatör, även här hade jag en atlet som tävlade, Jannica. Hon genomförde sin rutin galant och jag var så galet stolt! 

Hon slutade på en 2:a plats, asså fatta att hon är Sveriges näst bästa på Pole i amatör kategorin. Hon tog hem silvret 🙂

Sen var det master 40+ där Liselott som är 49 år (JA alla kan köra Pole) som jag också coachat tävla, även hon slutade på en välförtjänt 2:a plats. Så glad så jag finner inga ord, spricker av lycka!

Efter alla amatör kategorier är det profisionell igen, nu är det de 10 som gick vidare från kvalet som ska köra igen. Moa är tredje ut och jag gav henne lite tips inför sitt framträdande. 

Hon nejlade det även denna gång. När en atlet ät klar ska de på med son tracksuit och sedan sätta sig bredvid scen för att vänta på resultatet. När atlet nr 4 var klar med sin rutin avslöjas atleten innans resultat så då var det dags, Moa slog sitt egna rekord med hela 42.8 poäng mot sina 30 (någonting) i kvalet. Kan även säga att det var samma poäng som hon som vann Elit kategorin! 

Jag hade svårt att hålla tillbaka allt, satt 1 meter ifrån men fick inte springa fram. Jag vände mig om och mötte hennes blick och vi båda jubla, grät och skratta. Jag tror ta mig tusan jag hade nästan samma känsla som henne. Sprang genast bakom scen för att få krama om henne! 

Moa slutade som SVERIGES MÄSTARE I POLE i kategorin professionell 🙂

Mina fina tjejer under prissermonin 🙂


Här är hela gänget plus domarna!


Måste också hylla Linda som jag också coachat. Under två veckor har hon varit jätte sjuk, feber till och från och hosta som hindrat henne från att träna. Men hon gav inte upp, de mina vänner är kämparglöd! Tyvärr ingen pallplats men för mig är hon en vinnare och nästa år tar vi en revansch 😉

Tack tjejer för att jag fått följa er utveckling när ni första gången kom på min Competition Pole klass i oktober. De har varit en ära och jag är nyfiken på vad ni alla 4 har att visa i framtiden!

Efter tävlingen packade vi ihop allt, sen blev det en snabb middag med Evelina precis bredvid fryshuset innan jag störta i säng och sov 11 tim. SM är över för i år, men snart sätter arbetet för nästa år igång- Bring it on!

/Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *