Fantastisk träningsdag!

Masters gym på Kungsholmen 🙂

Trotts att jag svor, slog huvudet i kudden för att jag fick gå upp så tidigt på lördagen var det såååå värt det!

Jag tog mig till Kungsholmen där Masters gym finns och möttes av trevlig personal, härliga deltagare samt en lättare frukost från bland annat Barebells. 

Min lördag skulle börja med en 6 tim träning i olika former 🙂 Jag ÄLSKAR verkligen träningsdagar trotts att det var liiiiite väl tidigt för mig en lördag.

Efter frukost så satte vi oss i den klassiska ringen för att kort berätta vem man var samt hur länge man tränat 🙂


Dagen började sen med grunder och teknik i kick och thaiboxning. Vi gick igenom alla slag och sparkar och för dem intresserade och kanske ville tävla berättades poäng i alla moment!

Sista 30 min fick vi puckla på varann ordentligt och sedan avslutades det med fys i form av planka, benböj och armhävningar.


Efter nästan 2 tim ”träning” fick vi lite återhämtar i form av en miniföreläsning av en dietist som pratade om kosttillskott. Detta är alltid ett hett ämne då många är skeptiska (vilket jag kan vara också) och några är för kosttillskott.


Sedan var det dags för den efterlängtade (enligt mig) lunchen. Jag var hungrig 🙂 Maten var givetvis en nyttig, god och välbalanserad måltid som jag tror kom från Finnboda Hamn (kan ha missförstått)


Direkt efter lunch var det en självförsvarskurs. Detta hade jag verkligen sett fram emot och den var riktigt bra. Killen som höll i det var pedagogisk, noggrann och lärde oss små knep. 

Här går jag loss på säcken 🙂 Hahahaha!


Skydda ansiktet med ”öppna” händer för att 1. Visa att du inte vill bråka. 2. Sära fingrarna så du hela tiden ser igenom.

Sen fick vi lära oss hur vi gör om vi skulle bli strypta och hur man gör för att kicka i skrevet.

Tyckte strypningen var lite obehaglig men nu vet jag iaf hur jag ska ta mig loss!


Sist på schemat stod brasiliansk ju-Jutsu. Helen visar grep, hur man kommer loss och hur man får poäng om man ska tävla. Detta var INGET för mig, jag fattade absolut inte sporten men är otroligt glad att jag iaf har fått prova det! 


Vi avslutade med bubbel och snacks i form av en chokladkaka på black bean och raw food bollar. Dem båda var verkligen sååååå goda! Ska få receptet av Jeanette :p


Tog en gruppbild på hela gänget 🙂 Det roliga med denna dag var att det först var fullbokat sen också att alla var så glada, hjälpsamma och trevliga!


Med oss hem fick vi inte bara en utan två goodiebags, dessa visar jag i ett senare inlägg.

TACK snälla Jeanette och Masters gym för att jag fick komma, kommer gärna igen om de blir fler tjejdagar 🙂 Tack Emma för att jag fick spöa dig lite 😉

Love, Marie 

Ett svar på ”Fantastisk träningsdag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *