Bli en lättföretagare?

I samarbete med UKKO.se

Som ni vet så driver jag ju två företag, och innan jag gjorde de så hände de ofta att jag fick jobb som de ville att jag skulle fakturera, detta var mestadels bloggjobb. Jag hade inte företag då men hittade ett externt bolag som erbjöd den tjänsten mot en viss procent av beloppet.

Jag såg häromdagen ett företag som heter UKKO som jobbar precis så 🙂 De jobbar inom flera branscher som bland annat bloggare, frilansare, konsulter, grafiska designers, fotografer, monstnärer, massörer, hembiträden, handledare, översättare, affiliate-partners, musiker, programmerare och personal trainers.

UKKO.se är super enkel att använda, i stort sett registrerar du dig som användare vilket såklart är gratis, meddelar hur mycket du ska fakturera och vart, sen gör UKKO det åt dig, betalar ut direkt och då blir det som en lön. Det finns ett minimum belopp så har du småbelopp du fakturerar skulle jag rekommendera att du samlar ihop flera innan du fakturerar. På detta sätt behöver du inte ett eget organisationsnummer, du har ingen bokföringsskyldighet, du får lön och sparar till pensionen.

Företag är allmänt försiktiga med att anställa tycker jag, de använder sig gärna av rekryteringsbyråer och hyr personal. Detta är givetvis en ”försäkring” för dem. Jag har märkt att när jag kan erbjuda att fakturera så är företag lite mera öppna för att ta emot.

Funderar också på om detta skulle var ett bra sätt för de nyanlända som kommer, de måste ju ha svårt att få jobb men sitter säkert på grymma erfarenheter och utbildningar.

//Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *