8 bästa Åre tips! 

Här kommer lite to-do- in Åre tips för dig som ska dit 🙂

1. Åk nattåg om du vill vara pigg o utvilad och inte vill köra bil. Fördelen är att man kan umgås, röra på sig, äta o dricka, SOVA, och man slösar ingen tid (tåget åker runt 22/23 och framme runt 8-9-10…)

Nackdelen med tåg är all packning som måste bäras och att SJ oftast inte är i tid. Bor man i stuga utanför centralen och vill storhandla så är bil att föredra men överväg innan avresa. Finns privat kupé/hytt på tåget om man inte vill dela med andra.

2. Bo centralt OM du vill ha nära till byn med alla bra restauranger, nära liften, bergbsnan etc. Vi bodde på Holiday Club för dom har vattenland och massor med  andra bekvämligheter som är barnvänliga. Gångavstånd till byn, stationen bredvid och massa butiker.

Två nackdelar med Holiday Club: 1. Saknas mysfaktor som man har i en stuga typ öppen spis etc… 2. Holiday Club låg för långt från lift så var tvungen att ta skidbussen. Det va ju lätt när man hade tidtabell men krävs lite framförhållning.

3. After ski: bästa draget fanns på Fjällgården! Ski in – bergbanan out 🙂 whooop whooop missa inte Gul Front grymt band.

4. Bästa restaurang i år: Fjällpuben!

Testa även Vinbaren, Liten krog, Supper (finns i Sthlm), och Holiday Clubs egna restaurang som bytt meny och hela kittet är nytt inriktad på mer grönt, gott!

5. Copperhill Mountain Lodge uppe i bergen i Björnen är ett ställe att både bo på och deras underbara bad/spa är en upplevelse. (Jämfört med Holiday Clubs bad så är detta mer lyxigt)

Nackdelen är att man är helt off. Taxi eller bil till byn och är det dåligt med snö så…skidar man ner med transfer först…

6. SkiStar appen! Erbjudanden, full koll på väder o vind, öppna/stängda liftar, du får poäng per åk (kul att se) rabatter och annat bra.

7. Valle 🙂 har du barn? Valle är en hit! Rödkullen bästa barnbacken och dit kommer Valle, där finns även Valles äventyrsbana i skogen och lätta backar.

8. Lunch på Buustamon! Mitt i backen mellan Rödkullen och Ullådalen, super duper mysigt!!!

Det får bli mina 8 bästa för detta år.

Lite bilder längre ner 🙂

Hej då!

Yaz

Kl 10.00 Rödkullen, soluppgång

Stor öppen spis på hotellet

Vinbaren…

På väg till Buustamon 

Framme 

Hemåt, själva i backen. Lugnet före stormen är innan jul o julafton. Sen kommer alla…

Dimma över sjön. Bild från rummet 🙂 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *