Kommer du in på systembolaget 9:58?

Träffade fin Eva!

Förra fredagen, alltså för 10 dagar sen så var fina Eva från Skåne uppe i Sthlm för hundmässan som var i Älvsjö. Då jag har katt så kunde vi inte hänga hemma här så vi bestämde oss för att ses ute på stan någonstans där man får ha med hund.

Eva pratade med sin kompis som bor här i Stockholm som har hund och hon rekommenderade två ställen på söder. Vi valde de stället som hade mat, de kom vi att ångra! 

Jag var på möte innan som blev klart innan henne så jag åkte in till söder och letade upp stället vi skulle se, den låg på Bondegatan. Jag hade fått ett namn men när jag kom till rätt nummer var det ett annat namn (såklart hade både min OCH Evas telefon batteritorsk) så jag gick snällt in och frågade om man fick ta med hund dit. Stället heter LOKES. Jag möttes av en kille som satt och åt, han svarade ganska snällt att de fick man men att de öppnade 15:00, klockan var 14:40. Jag tacka med att säga att okej men då går jag ut och väntar på min vännina så länge.

Denna fredagen var det fruktansvärt kallt ute men jag stod där i kylan, 14:50 kom Eva och vi väntade en stund utanför i kylan. När klockan var 14:58 gick vi in i värmen.

Det är nu de börjar, ut ur köket kommer en dam (antar ägaren) och säger: Vi har inte öppnat än! Varpå jag säger: öppnade ni inte 15:00? Damen tittar på klockan och säger: jo men den är 14:58!

Jag tittade lite på Eva för att se om jag hörde fel men hennes ansiktsuttryck visade att jag hörde rätt! Jag sa: okej, förlåt men de är bara två minuter kvar, ska vi gå ut och vänta?

Hon svart mig nu: du kommer inte in på Systembolaget 9:58! Och vi kanske vill dricka klart vårt kaffe?

Helt chockad fann jag mig ändå snabbt och sa: Eva vi går någon annanstans! Så vi drog! Saken är att hon hade kunnat sagt detta på sååååå många andra sätt! Dessutom VARFÖR har man dörren uplåst redan 14:40 när jag första gången gick in? De har INTE Systembolaget! Vi hade godtagit att de inte var klara men att vi givetvis fick sitta ner i värmen så länge. 

Vi gick vidare till ett super mysigt fik som hette String i stället 🙂 


Sällan skriver jag om tråkiga saker som händer men detta är f*n INTE okej! 

Hoppas damen får lämna sitt jobb för hon var inte rätt person på plats!

//Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *