Bästa starten på morgonen :)

Älskar event som involverar träning!

I går morse var jag och Yasmina inbjuden av Springtime till Becore i vasastan för träning och information om myter om juice. Vi möttes upp strax innan 8:00 på Tulegatan 33 där Becore ligger och vi gick tillsammans in 🙂 Vi välkomnades av ett härlig gäng till personal och sen fick vi skor. Vi skulle testa ett väldigt populärt träningspass i USA, nämligen SoulCycle. Jag som inte är ett jätte fan av just spinning hade väl inte så höga förväntningar men blev positivt överraskad 🙂 Till detta behöver man specialskor.


Daria, vår instruktör kommer från just New York och har undervisat i SoulCycle i 8 år. Hon var otroligt rar och hjälpte oss alla med inställningen på cykeln så det skulle bli perfekt. Skorna som var lite special sätter man nämligen fast på pedalerna sen är man fast… hahahaha, kändes till en början lite underligt och nästan jobbigt men man vande sig 🙂Passet SoulCycle är lite spirituellt samtidigt som de är lite koreografiskt men man cyklar, lite som att man dansar på cykeln. Konceptet är att hela gänget ska vara i takt till musiken, man kan inte fuska, då syns det direkt och man peppar sina grannar. Passet som var 45 min var as kul, så kul som spinning kan bli för mig, och man har även hantlar i passet. Har ni inte testat så TESTA!! De finns tyvärr inte på så många ställen men just Becore har de iaf 🙂

Efterråt fick vi en härlig frukost, rågmacka med avokado och ost, naturell yoghurt med granola och färska bär, kaffe och färskpressad juice 🙂


Under frukosten fick vi en mini föreläsning om Myter om Juice av Johan och Elisabeth från Svenska Juiceföreningen. Väldigt intressant tyckte jag då alla pratar så mycket om tillsatt socker. De som jag tycker var mest intressant är att de är förbjudet att tillsätt socker i juice. Om man gör det får det inte heta juice utan fruktdryck eller nektardryck.


Mera myter de slog hål på var att juice innehåller ett högt GI-värde, det gör det alltså inte. Att Juice inte ingår i en hälsosam kosthållning samt att man ska undvika att ge barn juice just för att de innehåller socker.

Vi avslutade med Anna Ottosson, kostexpert som serverade oss de senaste trenderna från LA i juice och smoothie segmentet. OMG, de var sååååå gott.


De första vi fick testa var en juice på blodgrape, apelsin och gurkmeja.

Andra fick fick testa var en smoothie på banan, avokado, babyspenat, lime, äpple, ingefära, frysta ärtor samt apelsinjuice. Den var helt amazing, en riktig energiboost för kroppen.

 Den tredje och sista var en ingefärsshot, som satte igång systemet kan jag lova, hahaha. Den innehåll endast ingefära och äpple, men väldigt koncentrerad 🙂

En helt fantastisk morgon och tänk om alla mornar kunde börja så här 🙂 Tack Springtime för att jag fick komma 🙂

Med oss hem fick vi en goodiebag innehållande olika ingredienser för att själva kunna göra dessa gottigheter hemma 🙂

Later,

Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *