En onsdag helt i min smak :)

Vinprovning med Tommasi och en 3-rätters lunch!

I onsdags var jag inbjuden av Amazing Alice PR till en vinprovning med Tommasi. Deras företagsnamn är verkligen helt rätt för hela lunchen var just Amazing 🙂 Det roligaste var att träffa teamet bakom då jag mest haft kontakt bakom datorn.


Mötte upp min partner in crim, Yaz,  innan vi gick in. Vi möttes av ett glas bubbel och sedan togs vi vidare upp på ”terassen” inne på Pocket. Där hade de dukat vackert till oss som skulle få äran att testa alla viner 🙂

Totalt skulle vi få testa 5 olika viner, den sista ej med på bild.


Bubblet vi drack var en Tommasi Perla Appassionato Brut. En enligt mig väldig god mousserande vin. Den var torr, hade citrusfrukter med en hög syra. Tror den låg på ca 105 kr. Absolut något jag kommer köpa i stället för de jag brukar köpa 😉 

Art nr: 79030

Vi sattes till bords och sen fick vi en kort presentation av Hermansson&Co som är distributörer i Sverige för Tommasi och varit de sen Tommasi kom till Sverige 1995.

Direkt efter tog Mr Tommasi himself över, Pierangelo Tommasi, export direktör. Han berättade kort om just det mousserande bubblet Perla.

Till vänster Hermanson&Co och höger har vi Pierangelo.


Mr Tommasi berättade att det var hans gammelgammelfarfar som startade familjeföretaget som det i dag är, och nu har de funnits i 114 år. Tommasi har dessutom det största vinområdet i Italien.

Nu var det dags att prova de röda vinerna och först ut var Tommasi Palanca Ripasso, den ligger på 149kr flaskan. Den testade vi tillsammans med förrätten, en karljohansvampsoppa.

Art nr: 2133


Detta vin hade jag drukigt innan så jag visste redan innan att jag gillade det. Jag har däremot inte testat det med en varm, mustig höstsoppa vilket passade utmärkt.

Vin 3 är en Tommasi Amarone Classico, den ligger på 295kr flaskan och den testade vi till huvudrätten. Entrecote!

Art nr: 22350


Även detta vin hade jag smakat innan, denna är en av mina personliga favoritamarone. Den har kraft i sig vilket jag gillar. 

Vin 4 provade jag också till varmrätten, nu gick vi på rolls roycen, Tommasi Ca’Florian Amarone Reserva. 699kr flaskan.

Art nr: 70114


Glömde ju givetvis att ta kort på den på plats (lånad bild) var nog helt i extas just nu. 

Denna var magisk…MEN… den var inte min favorit till entrecote. Utan de blev Classicon. Däremot testade jag detta vin till en bit ost och de mina vänner, var högsta vinsten denna dag!


På borden stod de utställt massor med ost, kex och finonmarmelad. Jag tog en ost och smaka av mot reservan och de blev min absoluta favorit. 

Så nu kommer jag servera Tommasi Ca’Florian Amarone reserva tillsammans med ost till förrätt eller efterrätt i fortsättningen 🙂

Vi avslutade med efterrätt med ett dessertvin, Tommasi Recioto di Valpolicella Fiorato. 169kr flaskan.

Art nr: 74558


Den serverades med en chokladmousse med 2 sorters marinerade körsbär. Jag är ingen dessert tjej så smakade bara av förrätten, jag är heller inte någon dessertvin tjej så även den smakade jag bara av. Men av vad jag hörde från de som kan uttala sig bättre så var den riktigt bra 🙂

Med oss hem fick vi en hel påse med gottiheter såsom bland annat en lagrad parmesan, fikonmarmelad, olivolja och balsamico. 


Tack snälla Amazing Alice, Hermanson&Co samt Tommasi för att jag fick komma på dennna härliga lunch 🙂

Kram Marie 

2 svar på ”En onsdag helt i min smak :)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *