För att komma ner i varv…

Bakar jag 🙂

Denna vecka har jag jobbat dygnet runt. I måndags var det att rodda för eventen denna vecka vilket tog precis hela dagen. Tisdag upp 04:40 för att jobba på mässan (inlägg om de kommer) och slutade 16:00, sen direkt åkte jag och körde klass, hemma 21:00. Onsdag upp 07:00- EVENTDAG, jobba till midnatt. Torsdag upp 07:00- EVENTDAG 2, jobbade till 22:00. Fredag, upp 08:00, dags att avetablera…. hemma 15, väääääldigt skönt!

I stället för att kasta mig i sängen satte jag igång och baka 🙂 Mitt sätt att koppla av är att baka och iom att jag fick ett fantastiskt bud från Kronjäst och Amazing Alice PR häromdagen så hade jag ju ALLT hemma 🙂 Tre olika bullrecept kom med så provade ett av dem, citronlakritsknippe. Låter ju fantastiskt och måste nog säga att dom var suuuper goda. De ända jag kände med dem var att gruddegen inte var min typ av deg. De skulle jäsa i avstängd ung vilket resulterade i att de växte till trippla storlek och blev otroligt fula. Har nog aldrig fått så fula bullar 🙁 Innehållet var mandelmassa och lemoncurd och de är toppade med lakritssocker.

Du behöver detta:


Klara 🙂 Jag vet, sååååååå fula 🙁 men smaken var god!


I dag lördag körde jag en klass efter lunch sen ville jag prova ett av de andra två recepten så provade pepparkaksbullen. Dock gjorde jag faktiskt mitt ”vanliga” grundrecept och deras smaksättning 🙂 Måste säga att de blev såååååå mycket bättre och bullarna blev super fina!

Du behöver detta:


De roliga är att det ser ut som en vanlig kanelfyllning men det är faktiskt en pepparkakssmak fyllning med bland annat kanel, ingefära, kardemumma, farinsocker, smör och nejlika!


Slutresultat! Voilà….


Dom var verkligen sååååå goda, ser ut som vanliga kanelbullar men smakar mild pepparkaka! Absolut något jag rekommenderar så här inför december månad. 

Nu har jag ett recept kvar att testa, caramel popcorn bun 🙂 Men väntar nog en vecka el två, frysen är överfull, hahahaha!

//Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *