Coron – en mysig by med familjekänsla

Länkar längst ner på sidan om du vill läsa mina resor i Filippinerna.

Efter Boracay som jag tyvärr inte alls föll för så drog vi till en mindre by, Coron. Jag tycker byn eller ”staden” kändes litet, mysigt, intimt och familjevänligt. Även rent och strukturerar (filippino style)

Vi tog ett litet plan från Boracay som heter Air Juan. Fatta vad coolt det va o så jävla läskigt med en liten vindpust! Men upplevelse för livet! Blev sugen på spakarna ett tag tills det började gunga på ordentligt…

1. Island hopping är väl nr 1 att göra där! Vi gjorde 2 olika utflykter, en med små öar, oaser, laguner. Och en annan dag med stränder. Eftersom Coron inte har så mycket till stränder så åker man ut ca 1h för att komma till dom. Vi pratar inte om en Boracay beach men ändå fina.


2. Varmvatten-källorna! Ett absolut MÅSTE om man är i Coron. Helt magiskt med vatten som värms upp av en vulkan. Jag vet…VULKAN! Men den har puttrat på vattnet i flera år utan att en människa kokat upp. Det är ca 39 grader varmt, 3 olika pooler, i ett fint lugnt område med välskött och ren pool och runtom. Vi åkte dit en morgon kl 08.00 (öppnar då) och var nästan ensamma, ett par Filippiner var redan där innan öppning. Missa inte, som ett spa…med naturlig fågelsång och soluppgång eller åk på kvällen för solnedgång 🙂

3. Mat o boende: bodde på Funny Lion. Riktigt najs boende med rum nr 212 utsikt till poolen med egen balle. Lite små kryp på stället men vi bodde ju bra ändå…Käka på Altrove Coron, en italiensk restaurang som har grymma pizzor! Billig mat o vin 🙂


Som sagt är Coron litet och inte alls turistiskt. Dyker man så har dem vrakdyk från 2:a världskriget och det var jätte billigt. 3 dyk med utrustning, Nitrox, lunch och en öl efteråt för 600 svenska kronor. Kanske för det var lågsäsong men ändå.

Då har jag gjort i Filippinerna: Manilla, Cebu, Malapascua, El Nido, Boracay, Coron, Malapasqua igen,   Alone beach (Bohol, Panglao), Puerto Princessa (Palawan).

El Nido var en favorit, Malapascua och Alone Beach! Lite blandade bilder:

Yaz

2 svar på ”Coron – en mysig by med familjekänsla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *