Boracay – paradis eller en förfallen ö?

Hej. Sorry för dåligt bloggande. Kul med semester men har haft lite otur med hälsan. Legat däckad i 7 dagar, knappt gjort annat än plöjt avsnitt av Solsidan på hotellrummet.

Snabb uppdate från senaste destinationen: Boracay! Fin strand och vackert vatten, resten kan man spola ner i avloppet. Hängde där i 9 dagar och njöt av beachen, fotbehandlingen, maten kanske och så var det det. Min recension:

1. Stranden som sagt är helt underbart vackert, vit sand, kristallklart vatten…jätte härligt att simma i och bara strosa runt på.

2. Säljare var 3:dje minut som undrar om du vill köpa solbrillor, örhängen, solhatt, selfiestick, plastfodral till iPhone…dem är överallt. Snälla men tjatiga som fan.

3. Jävla skit turister. Det finns bra turister och så finns det skit. Dem som inte respekterar landets kultur, djuren som lever där och som kommer dit för att köpa sex från fattiga/utsatta och skräpa ner och prata skit om folket, det är skitturisterna! Och dem är många…!!!

4. Bra service, goa och hjälpsamma människor som arbetar och bor där. Iallafall dem jag mött 🙂

5. Skräpigt, trångt, smutsigt och helt ostrukturerat på gatorna och så sjukt mycket folk överallt. Liknar Indien, alla finns överallt men ingen ser annat än 2 meter fram. Gatuhundar, skräp, asiater med sina mobiler o kameror, tiggande barn, hög musik, inkastare, en död katt, fireshow, happy hour, henna tattoos, glass, majs, en till hund som jag kan räkna revbenen på och 2 höftkulor som sticker upp ovan huden, ”vill du köpa solbrillor madam?” Nä tack det är kväll nu…nån som precis klev på min tå och jag orkar inte en sekund till i denna hysteri!

Boracay – en ö som är dränkt av hysteri, massproduktion, slaveri, svält, kaos och turister som tror att det äger allt det ser.

Ledsen för att den fina ön blir förfallen. Ledsen för alls djur som far illa och som ingen matar fast det är överproduktion av bufféer. Ledsen för barnen som tigger som ingen ser, för kvinnorna som tvingas till sex, för kulturen landet förlorar och för att turisterna inte tänker längre än ögat kan nå, dvs 2 meter.

Hej då Boracay – vi ses nog inte igen…jag har hunnit med att rädda en katt, en hund, njutit av bad o fantastiska solnedgångar, träffat underbara människor, djur o natur. Det vart bara lite för mycket yta för mig.

Skit dålig uppkoppling där jag är nu. Går knappt att blogga bara text…! Bilder på lite allt möjligt från Boracay. Både härligt men åxå sanningen bakom det fina. Bodde på 2 olika hotell, på station 1. Bästa beachen där o lugnast. Yaz

 

Mer om Filippinerna, läs:  http://finest.se/thestoryof2/2016/08/11/coron-en-mysig-b…ed-familjekansla/ ‎


7 svar på ”Boracay – paradis eller en förfallen ö?”

  1. Kan absolut hålla med i mycket som du skriver. Det som har fina framsidor har också skitiga baksidor. Dock håller jag inte med om att alla platser/stränder på Boracay är sådana. Vill man komma undan crazy/exploaterande turister & flådiga lyxhotell så rekommenderar jag diniview vid diniwid beach samt mysiga spiderhouse. Puka Beach är lång & fin, station 3 är mer chill-häng.
    Det finns många guldkorn också, om man inte bara måste hänga på white beach och station 1 med dess schteekiga lyxresorts

    1. 🙂 Boracay har sina guldkorn. Jag valde att se det kritiska i det hela, dvs inte måla upp ön som den bästa på Filippinerna. Det finns så mycket fint i landet så man kunde skippa Boracay. Men, Puka beach, även där är det saker som jag inte gillade med utvecklingen. Bla priserna på restaurangerna och det var så oschyssta mot en hund som var förlamad. Bortsett från mitt hjärta till djur o natur så är det galet att det tar 50 svenska kronor för en cocosnöt som kostar 6 på stan. Bara såna saker gör att det förstör ön för sig själva och det är så jäkla synd! För det kunde vara fint även för den känsliga resenären om det behöll sin respekt för naturen, kulturen, djurlivet och standarden på livet allmänt på ön.

  2. Jag själv blev varnad av infödda Filippinarna själv redan 2007 om förfallet av Boracay på grund av den omfattande turismen och prisskillnaden i jämförelse med andra fantastiska turistmål däröver!! Så därför valde jag då att åka till Bohol istället,,, där det finns fortfarande mycket mer äkta och genuint att filippinskt att se!! Samma turist faciliteter,, men minst 40% billigare!! Åk till Chocolate Hills,,, se Bohols tarsier conservation center,,, med flygande hundar (flying dogs,, som egentligen är ju förstorade läderlappar),,, python farms,, och den fanstastiska river draftning med flottor som serverar genuint filippinskt mat och musik!! En annan mer prisvärt turist ställe är ju Palawan,,, där dom erbjuder mycket underbara natursevärdheter som dom berömda grottorna där man flyter i en båt,, och upplever en sagolik upplevelse med naturen som arkitekt med tusentals års skapanden som underlag!! Aldrig Boragay för mig,, med andra ord!!

  3. Jag bor permanent 4 timmars bilresa från Boracay. Det går inte att bara håva in pengar från turister. Miljön och omgivningarna måste ses över också villket inte görs. Filippinerna är ett land utan miljötänk, och det kommer att straffa sig i längden.

  4. Besökte Boracay första gången -96 och efter det blev det ytterligare 12 besök. Sista var 2008 och då sade både jag och min fru att det var sista gången. Innan dess hade vi aldrig ens sett en tiggare där samt att all försäljare bara var för mycket. Bor nu för tiden fast på White Beach, Puerto Galera och har ett litet hotell här. Turistanstormningen börjar kännas rätt bra här med och allt det dåliga det för med sig. Blir nog Coron om jag flyttar någon mer gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *