Tjänar jag pengar på bloggen?

Svar: Ja!

Blir jag rik? Svar: absolut INTE!

Många undrar om man tjänar pengar på att blogga? Spontant skulle jag svara ja, men det är INGET man kan leva på om man inte var bland de första att börja blogga, som blondinbella, Kenza och Alexandra ”Kissie” Nilsson för att nämna några.

Däremot så kan du få lite extra pengar och dryga ut din vanliga lön. Det finns en mängd med sidor som vi bloggare kan ansluta oss till dit företag hör av sig när de vill jobba med bloggare. Vissa sidor handplockar sina bloggare själv utefter vad de ska skrivas om och vissa kan vem som helst som bloggar anmäla sig till och sedan bestämmer företaget vilka de ska betala.

Att skriva om ett företag är marknadsföring och det finns marknadsföringslagar som talar om att vi som bloggare MÅSTE skriva om det är ett betalt inlägg.

Hur vet ni då om jag får betalt?

För det första så skriver jag bara om produkter/tjänster/företag jag själv kan stå för. När jag får en förfrågan så frågar jag  alltid mig själv, är detta något jag skulle kunna köpa? Prova? Osv… Om svaret är nej så spelar det ingen roll hur mycket de betalar. Min blogg är min dagbok och jag vill kunna stå för allt jag skriver om.

Så…. om ni ser att det står ”sponsrat inlägg” el ”i samarbete med” så har jag fått betalt att skriva det. Med de sagt så rekommenderar jag från hjärtat de jag skriver om. De företag som är seriösa kräver att man ska skriva de, så får ni en förfrågan från ett företag som säger ”de ska inte kännas köpt” spring därifrån, de är DU som bloggare som åker dit på det om skattemyndigheten upptäcker de!

Många gånger så tipsar jag ju om vissa saker, dessa är INTE betalda utan något jag själv bara vill genuint tipsa om 🙂 Ibland vill jag bara informera om något nytt som kommer och dessa är alltså inte heller betalda. Så ni som läsare kan enkelt se om jag gör ”reklam” eller inte 🙂


Bild lånad från >dessa<
Kram Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *