19 timmars resa med 6-åring?! 

Jag har rest världen runt med min dotter sen hon var 2v gammal. Från bilresor inom Sverige på 2-8 timmar till flygresor till bl.a Asien, Afrika, Indien och massa inrikes, bussar, bilar, mopeder, båtar, häst o vagn och elefanter!!! Det finns ingen resa som är ”för lång” att resa så länge JAG (vi) är överens om hur resan ska gå, och även om det bli kaos på vägen och det regnar hundar o katter, eller det blir 2.5h långa förhör på väg till USA, så ska jag (vi) hålla huvudet kallt och vara en fucking bra förälder. Eftersom det är JAG (vi) som bestämt att resa! Inte Nayomi!!! Hon hänger med och gör sitt bästa av att vara ett barn. Just precis: ETT BARN! 

Barn har behov, och det har liiiiiite extra energi i sina små kroppar, och det kan inte alla ”koder” inom vuxenvärlden och uppförande. Så mitt jobb som mamma blir att skydda henne igenom resans alla hinder och kugghjul. MITT JOBB! 

Så vad gör jag innan en resa på 19h??? Jag fixar hennes bagage som ska med på planet. Det består av bl.a: Lego x 2 pack, tuggummi, iPad MED hörlurar!!!! OBS hörlurar!!! Respektera alla runtom tack! Ladda på med filmer o spel. Pyssel av hennes smak, gossedjur och lite att tugga på ex raw choklad, kex etc helst utan socker 🙂 

Nu drar vi på en 19h resa. Asien. Inte första gången. Laddad för att äta, sova, pyssla, gå i planets korridor, toa, busa, film och spel! 6.5h flight x 2 plus 6h väntan. Inga problem. Det är upp till mig nu! 

Ta till dig av mina tips. Jag har gjort resor 100 gånger med ett barn från 2v till 6år! 

See Ya! 

Yaz

LEGO! Plus ett band med nummer o namn om hon kommer bort…


Hörlurar tack!!! Fyll på paddan med ALLT! Blir aldrig för mkt 🙂 


Diverse pussel o gosedjur. Lounge om man kan/har råd/tillgång! 

2 svar på ”19 timmars resa med 6-åring?! ”

  1. Precis så tänker jag inför kommande resor! Mitt ansvar att planera så att resan blir bra för både oss föräldrar, medresenärer och främst barnet såklart som ju bara hänger på vad föräldrarna bestämmer! Har sett många tillfällen där föräldrar inte är förberedda och det blir inte roligt för någon 🙁

    Tack för alla tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *