Första fyllan som 6-åring!!!

När åldern ”jag kan själv” kommer så är det ett gott tecken på självständighet, mognad, ansvar men även slarv. 

Tandtrollen kom 🙁 

Tandborstningen är ingen lek, det är ett måste som ofta hamnar mellan lek o läggdags. För mig har det varit ett ont måste, ibland skönt när man vet att jag snart får jag sova. Men för en 5-6 åring blir det lixåm bara jobbigt, för dem flesta jag känner…

Efter 3 misslyckade försök att laga en trasig tand med värsta hålet i…då kom dagen då det blev jobbigt 🙁

Jag är traumatiserad!!! Nayomi har kämpat hårt. Jag fick en remiss till specialtandvården för barn i Sumpan. Idag kom dagen då tanden skulle dras ut! Jag hat pratat, försökt göra denna dag till en odramatiserad grej, lovat glass efteråt och hyllat hennes mod. Till o med fick hon äta tidigare på dagis med alla fröknar så hon kunde vara på diet 4h innan…

Hon blev ”drogad” med lugnande, tvångsmatade henne med det. Sedan blev hon full. Första fyllan som 6-åring! Helt off, sluddrar, dreglar, pratar nonsens, osammanhängande, som på fyllan. 

Det drog ut tanden. Skriket sitter kvar i trumhinnan. SHIT! Är det så det låter när det gör ont på min bebis????!!!!! Inget att göra. Håller i hennes händer, tröstar, men hennes blick är helt ofokuserad. Hon är ju full! (Drogad med lugnande)

Det drar, håller i huvet, hon skriker av smärta, jag blundar o håller i händerna hårt. Det gör så ont och hon har fått sprutor och är bedövad. Det måste dra igen för lite av tanden sitter kvar! Efter ett tag är den väck…

Nästa stund sitter jag med henne i knät o tröstar. Blod o saliv på tröjan. Hon dreglar o skriker, gråter o pratar osammanhängande. Mitt hår är blodigt. Tror hon kissade på mig? Nej det är svett! Rinner. 

Det ger mig en påse. Det är hennes tand! Och lite annat. Det är goodiebag från tandis haha. Uber hem. Chauffören är orolig. Jag med. 19 kilos bäbis i baksätet. 

Hem….

Fy fasiken vilken upplevelse. Världens alla problem försvinner när jag ser henne sova som en prinsessa <3


Läxa lärd. Blogginlägget är för henne! Ingen annan! Om du läser detta o har barn så borsta tänderna ordentligt. Tandläkarna gjorde ett GRYMT jobb på så kort tid och med så himla bra känsla. 

Älskar dig mitt hjärta! Mitt allt <3

Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *