Tur och retur Göteborg!

I går satt jag på ett tåg i 7 tim!

Jag skulle egentligen på ett event på So Stockholm men efter lite mejl så hamnade jag på ett annat 🙂 Det var SocialU tillsammans med MTR Express som bjöd in till en resa!


10:36 avgick den från Stockholm och de första jag ser när dörrarna öppnas är min föredetta kollega Niklas 🙂 asså huuuuur glad blev inte jag?


Niklas jobbade jag med på Tele2 arena men i dag jobbar han på blixten och de stod för ljudet på detta event.

Iom att jag bestämde mig dagen innan att åka med visste jag inte så mycket om vad som skulle hända. Jag visste att tåget gick 10:36 och att vi skulle vara tillbaka 17:00. Jag var först lite osäker då jag skulle iväg på kvällen och ville inte känna mig stressad men vadå, 17:00, jag hinner. Väl på tåget fick jag reda på att vi skulle vara tillbaka 18:30 vilket gjorde mig lite irriterad! Hade jag vetat de innan hade jag tackat nej. Jag var bokad på annat och fick avstå mina kvällsplaner 🙁 Inte kul!!

Hur som, på plats var de bara att inse att jag inget kunde göra utan bara göra de bästa av situationen. Resan dit var super kul och intressant. Jag träffa en härlig tjej från Göteborg som blev min bordsdam, hennes blogg hittar ni >HÄR< 

På plats i tåget fanns bland annat Viggo Cavling, journalist och mediaengreprenör som guidade oss genom åkturen.


Vdn Johan Söör hälsa välkomna (tyvärr fick jag ingen bild på honom)

Först ut i panelen var entreprenörerna Pingis och Isabella Löwengrip. De berättade om sin verksamhet lite mera ingående och om hur de knyter samman Sthlm och Gbg, hur man enkelt över en dag kan åka över, med MTR såklart men även hur man kan lägga just möten på tåget.


Efteråt var det dags för stjärnkocken Pontus Frithiof som är ansvarig för all mat på MTR att presentera menyn. Vi skulle bli serverade en tre rätters.


Sparris med rostbiff till förrätt, ångkokt lax med potatis till varmrätt och chokladmousse till efterrätt. Jag hoppade över efterrätten därav ingen bild på den.

Givetvis smakade maten himmelskt!


Direkt efter lunch var det dags för en av mina favoriter, Anders Borg att tillsammans eller mot, beror på hur man ser det, Lena gå upp i en panel.


Denna panel varade ca en timme och var riktigt intressant. Den handlade bland annat om enkelheten mellan Sthlm-Gbg, om hur skillnaderna är mellan att anställa i Sthlm och Gbg, om infrastruktur och en massa annat. En lite hetsig debatt och några i tåget ställde frågor som de fick svara på. 

Summan av färden var iaf att vi enkelt kan ta oss mellan Sthlm och Gbg och då tycker jag att man ska välja MTR Express. Fördelarna är att de är bra pris på biljetten, sköna och behagliga säten, fungerande Wi-Fi, det luktar fräscht, personalen är trevlig, toaletterna fräscha,  gott och bra utbud i cafet och viktigast…. gott kaffe, de kör Nespresso 😉

Framme i Gbg fick vi vänta en timme innan avfärd hen igen som var pest, ingenting hände och man ville bara hem 🙁 

Aja, nästa gång ska jag ta reda på mera info 🙂

Kram Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *