Gastroskopi vill jag aldrig mer göra!!!

Efter 5 dagars konstant magont var det dags för gastroskopi! Först fick man hälsa på sjuksyrrorna som var helt fantastiska! Sen läkaren som förklarade hur jag måste göra. Well, bara få det gjort tänkte jag. 

Sköljde ner en tesked grumligt vatten med nåt i, sen lite bedövningsspray bak i munnen som smakade alvedon så den kräktes jag nästan ut. På med en ”munkorg” så jag inte kunde stänga munnen! Jag låg på sidan, helt panikslagen, blundade hårt som fan! 

Ner med slangen….alltså efter typ tandraden tar slut där bak vid halsmandeln, då ville jag kräkas! Det var hemskt!!! Men jag andades och försökte svälja slangen som det bad mig göra, det gick ju ändå rätt så bra. Kände slangen i magen, det var riktigt obehagligt, det blåste in luft samtidigt så…alltså jag vet inte vad jag ska säga men jag kommer ju drömma mardrömmar om det…Det var helt sjukt allt det dem gjorde inne i mig lixåm! 

Klar på under 2 minuter! 

Känslan när slangen kom ut, HALLELUJA!!!!!  

 
Tacksam att alla 3 på plats var så fantastiska och snälla. Det hjälpte 🙂 

Problemet är nu att min magmun är för öppen, dvs den släpper ut magsyrorna och ibland även viss mat, det går inte att åtgärda. Det onda är alltså ”läckaget”. Så problemet är kroniskt vilket gör att jag kommer få fortsätta med omeprazol hela livet. Min kost och livsstil kommer ha en stor betydelse för magen, ska verkligen ta mig tiden att bli läkt. 

Skönt att ha det klart o veta vad felet är. Synd att det inte vart en Quick fix! Men ändå bra att det inte va värre. 

Vill bara att medicinen ska börja verka så jag kan bli normal igen…tack alla som tänkt på mig 🙂  

//Yaz

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *