Vad är den perfekta reklamkampanjen?- Sponsrad video

Ingen, absolut ingen kan säga vad som är den perfekta reklamkampanjen. Jag som personligen jobbar med PR och marknadsföring i form av att sprida vissa varumärken/produkter/tjänster medialt vet att de krävs mycket för att göra och skapa ett intryck hos människor. Vad krävs egentligen idag för att slå i mediabruset som består av hård konkurrens?

Annonsering och direktreklam i all ära, men de slår inte på samma sätt som de en gång i tiden gjorde innan vi fick exempelvis sociala medier. Men jag tror absolut att en kombination av dessa är en bra bit på vägen för att skapa den perfekta reklamkampanjen…

Som jag alltid säger till mina kunder när jag ska hjälpa dem med PR och media är att man måste påminnas hela tiden, skicka små ”puffar”. Ser vi en reklam en gång så är risken att vi lägger den på minnet minimalt. Men blir vi ständigt påminda, via olika kanaler så tar vårt undermedvetna fram det till slut.

Fortum har tagit steget längre och anlitat Jonas Leksell som är barnprogramledare. Han har via sin kreativa och barnsliga sida tagit fram den perfekta reklamkampanjen till Fortum. Detta tycker jag var väldigt kul iom att jag själv just jobbar med denna typ av PR och marknadsföring.

Jonas reklamexperiment blev till fyra små filmer där han utreder allt från utomhusreklam, via sociala medier, till storslagna event – med ganska blandad effekt. Kolla och se:

 

 

//Marie-Thestoryof2

*Sponsrat inlägg*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *