Investera i dig själv, på alla sätt!!

Många lägger ner pengar på att se bra ut, allt från dyra träningskort och PTn till behandlingar i alla dess slag 🙂 Jag tycker det är helt rätt om man har den möjligheten! Men hur ofta investerar du i dig själv psykiskt?

För ca 4 år sedan så var jag för första gången hos en psykoterapeut! Hon var specialist på kognitiv beteende terapi. Hon kom att bli min räddning när det gällde jobbet… Jag jobbade så mycket då att jag en dag när jag var påväg hem från jobbet inte hitta hem 🙁 Jobbade jämt, sov lite, åt dåligt och saknandet av mitt sociala liv resulterade i att jag nästan kollapsade!

Hon gav mig verktyg att hantera vissa situationer och de hjälpte!

Sen dess har jag gått till henne när jag känt att jag behövt, ibland har de gått ett år och sen kan de vara intensivt, 1 ggr/veckan under en annan period! Hon kom att bli så mycket mer, jag öppnade mig för henne och jag är osäker om någon vet så mycket om mig som hon. 

Jag har det lite tufft just nu, på många sett… Vill inte riktigt gå in på varför 🙁 Så nu har jag varit hos henne ett par gånger varav idag! Jag mår alltid bättre efter, även i dag men varje gång så öppnar hon något och i dag när jag var där så ställde hon mig en viktig fråga: när kände jag mig lycklig senast? Alltså genuint! Inte lycklig för att jag köpt något nytt eller umgås med fina människor utan lycklig i själen!

En bra fråga som jag tror vi alla skulle behöva ställa oss ibland! 

Även om de inte är helt gratis, tyvärr, så är det en grym investering att ta tag i sig själv både fysiskt som psykiskt! 

  
Nu ska jag bädda ner mig, är så galet trött hela tiden 🙁

//Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *