Vårdcentralen!

Säga vad man vill om svensk sjukvård men om man ringer 9 på morgonen och får tid 5,5 tim senare blir man glad 🙂 Hade jag åkt till akuten hade jag fått suttit minst 10 tim, plus att jag kan vara hemma till 5 min innan då jag nästan bor granne!

Liljeholmens vårdcentral är liten, väldigt liten men jag gillar hur jag blir emottagen. 

Själva undersökningen gick snabbt, räckte att hon bara lyste i halsen på mig så visste hon…. Halsfluss, men efter provsvaren kom så visade sig det att de inte vara så, så tillbaka in i undersökningsrummen och flera tester! 

Denna gång klämde hon mig på magen och jag fick ta stick i fingret, nu misstänkte dom körtelfeber som har ungefär samma symtomer som halsfluss. 

  
De som är skillnaden är att halsfluss kan man bota med penicillin medans körtelfeber får man vänta ut 🙁 All halsont är bara att ”stå ut” med!

Även dessa prover visade ingenting, vilket inte är så konstigt…. Det tar tydligen ett par dagar innan man kan ”se” körtelfebern så på torsdag ska jag tillbaka och ta nya prover. Efter att hon klämt på min mage var hon rätt övertygad om att de va de men jag fick en kur Kåvepenin att börja med direkt ifall ifall…

Är det körtelfeber så är jag troligtvis sjukskriven en månad 🙁

Asså jag gnäller sällan men just nu tycker jag riktigt synd om mig själv 🙁

//Marie 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *