Meningen med mitt liv…?!

Har funderat och tänkt och pratat om ämnet många gånger. Senast igår frågade Amad mig ifall jag vet vad meningen med livet egentligen är. Det är ett ämne man kan skruva på i timmar, för när man inte vet svaret så kan man analysera det i timmar. I flera år till o med.

Jag är en tänkare och kan fastna i både dagdrömmar och djupa tankar, så länge det inte överanalyseras eller behöver ha ett konkret svar. Då kan jag försvinna ett bra tag inne bland mina tankar.

Så idag har jag funderat och klurat på mitt nya år här som är väldigt snart. Grubblat över mitt liv. Varför jag lever och för vem jag ska finnas för. Den ena tanken leder till den andra och jag blir ju knappast klokare av att tänka. Har mycket att göra med 10 års minnet från tsunamin och alla öden jag läst om. Fattar inte hur folk orkar leva vidare utan barn eller familj. Det får mig att tänka på meningen med livet igen.

IMG_6647.JPG
Vad ska vara annorlunda från året som gått till ett nytt? Avger inga löften men däremot vill jag bli mer selektiv i mina val, inte vara så luddig och ta många fler chanser, våga lite mera, ta i lite mera och framförallt våga vara mera mig själv.

Meningen med mitt liv då? Är det att bli född, klara sig, lära sig, jobba, kärlek, barn, familj, nöjen, vänner, resor…eller finns en djupare mening? Som vad? Hur ska jag veta? Är jag lycklig eller kan jag bli lyckligare? Väntar något på mig, är jag blind nu eller ska jag lyssna bättre? Tro på ödet eller en högre makt? Ni fattar, mycket man kan tänka ”om livet”.

Som sagt. Ett väldigt djupt ämne som jag skrapat lite på ytan i dagarna.

Hur tänker du? Vad är meningen med ditt liv? Vad vill du ha? Vad vill du uppleva, göra, åstadkomma…?!

Döden skrämmer inte mig men det gör däremot åldrandet. Att bli gammal och hjälplös och en börda. Kanske dö ensam eller jätte sjuk. Hmmm det blir inte bättre att tänka på något som är så otänkbart just nu.

Jag ska nog stänga locket på frågan nu innan det går för långt.

Sug på karamellen du, intressant fråga, vad meningen med livet är!

Kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *