Bästa glöggen till jul :)

Jag har varit på vinprovning, ölprovning, whiskyprovning, chokladprovning, glassprovning… ja listan kan bli lång på alla provningar i alla dess former. Men häromveckan diskuterade jag med min kollega Emma om vilken glögg som var godast och båda stod lite halvt tysta och visste inte riktigt.

Jag är en typisk person som köper de jag vet att jag tycker om, och jag vågar sällan chansa på att köpa något nytt ifall det inte är gott.

Hur som… då kom vi på den geniala iden att ha en glöggprovning 🙂 2a advent var datumet vi planerade och detta var i går. Vi bjöd in lite vänner… hahaha vi insåg ganska snart att alla våra gemensamma vänner är bloggare…. men men… så kan det vara!

Så efter mina klasser åkte jag hem till Emma där vi skulle vara, hon har en perfekt lägenhet för att ses ett gäng och hänga.

Jag hade tagit på mig att baka då jag älskar det, så jag satte igång och förberedde med att lägga upp mina bakverk. Saffransbullar med vit choklad, lussekatter, bountybollar och knäck. Sen köpte vi pepparkakor och julskum 🙂

 

-5

-3

-4

Vi dukade upp fint med olika smakkoppar 🙂

-2

Totalt skulle vi testa 7 st olika glöggar, 6 rödvinsglögg och en vitvin..

-1

Här är några av de härliga gästerna, Jimmy, Emma, Anja och Peter <3

-8

Här  är ordningen vi testade dem:

1. Tegner 12% alkoholhalt

2. Saturnus 10% alkoholhalt

3. Dufvenkrooks 15% alkoholhalt

4. Blossa 15% alkoholhalt

-6

5. Blossa 2014, 15% alkoholhalt

6. Goder aftonglögg 12,5% alkoholhalt

7. Per Morberg glögg 14,5 % alkoholhalt

-7

 

Ok, nu till mitt resultat… och kom ihåg…. SMAKEN ÄR SOM BAKEN!!

Den jag gillade minst var Blossa starkvinsglögg, enligt mig ganska spritig, lite acetonsmak…. den fick 2 poäng.

På lika resultat på 3 poäng kom: Tegner, Dufenkrooks och goder aftonglögg…. lite mitt emellan.

På delad andra plats med 4 poäng kom Saturnus, den var lättdruken, inte så stark i spritsmaken (låg alkoholhalt) och Blossa 2014 med lavendelsmak. Vi kom fram till att den var lite ”tjejig” hahaha…

OKEJ, nu till nummer 1. Lite förvånad själv men PER MORBERG GLÖGG!!!! Den fick 5 poäng och jag tror att alla utom typ 1 tyckte det.

Så på mitt bord i jul och alla adventar kommer Per Morberg glögg stå 🙂

God jul,

Marie

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *