Vad betyder ett ”nej”, egentligen?

Tjabba!

Att få ett nej i nyllet kan kännas hårt och kränkande, men det är ett sätt för oss att gå vidare…

Ämnet berör nog en hel skara av oss, för nångång har vi alla fått ett nej. Ibland för ett jobb vi sökt, ibland av våra föräldrar som inte låtit oss göra dittan eller dattan, eller så kan vi fått ett nej när vi dejtat eller blivit betuttade i någon. Dessa olika NEJ har en sak gemensamt och det kallas för återvändsgränd. Du måste nu hitta ett nytt fönster att öppna, du måste gå vidare och kanske glömma. Du tar lärdom av nejet och söker dig vidare i livet.

Men om du inte vågar prova dig fram så vet du aldrig vad som hade hänt. Hellre ett nej än ett evigt ”vet ej”! Får du nobben om du försöker kyssa honom? Dags att gå vidare…! Men då vet du att hans känslor inte var samma som dina. Får du ett nej på drömjobbet du sökt? Då kanske det just gjorde världens misstag, men du kan inte älta det för det valet blev gjort, move on! Next! Jag minns i min barndom att ett nej från mamma kunde bli ett ja från pappa, hehe, men det är också ett sätt att gå vidare, att hitta nya lösningar för att få det man vill ha. I det mån det går utan att döda nån på vägen.

Ett nej betyder egentligen bara att situationen krävde ett nej för att du ska söka dig vidare och hitta det som livet tycker passar dig bättre. Okej, helt klart beroende på hur du ser på utmaningen. Vissa lägger sig och tycker synd om sig själv, andra dammar av och siktar på nytt. 

Våga få ett NEJ! För det kan bli ett JA! Men skit i VET EJ, det tar för mycket av din energi.

Yaz

beautiful_girl_thinking_1727
yes, no, maybe…? makes no sense…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *