Misshandel syns inte alltid. Jag vet!

Jag vet hur det känns! Och jag vet hur svårt det är att bli hörd, om det inte syns. Det är inte alltid så tydligt.

Förutom min egen historia från barndomen som jag inte tänker dela med er idag, men kanske en dag när jag vill och orkar, så finns det massor som händer runt oss som vi inte ser. För en misshandel behöver inte alltid vara synlig. Misshandel och socialt utanförskap kan sätta spår som man bär hela livet och som gör att man kan hamna i väldigt fel kretsar och att man förlorar sig själv till missbruk av olika slag i vuxenlivet.

Ett inlägg från Unicef här nedan, som idag jobbar hårt med det barn som idag hamnat utanför den tryggheten alla barn borde ha rätt till. 

Sverige tog som första land i världen initiativ till en lag mot barnmisshandel 1979. Sedan dess har antalet barn som misshandlas i hemmet minskat drastiskt. Men fortfarande uppskattas cirka 300 000 barn ha utsatts för våld i hemmet. Det ska finnas en nolltolerans mot våld mot barn och det sociala utanförskap det medför. Läs mer här http://blog.unicef.se/2014/10/15/fortfarande-vanligt-med-vald-mot-barn/ och engagera dig här http://bit.ly/1oajtxA. Tack.

Vi kan inte göra allt men alla kan göra något.
Ha en fin dag alla läsare!

Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *