Svenska män, ni är inga gentlemän!

Nu måste jag säga att det är bekräftat, mina tankar kring våra fina män här hemma. Vad fan, ni är ju inga gentlemän! Jag har rest världen runt och tycker att det ”gamla traditionella” fortfarande finns där, men när jag kommer hem så blir det som en iskall vind blåser av era brallor och ni inte står för er manliga stolthet. Varför? Vad hände? Är det vår s.k. jämställdhet som gör att ni ser oss kvinnor som ”lika er”? Eller är ni lata? Är ni bittra? Jag försöker förstå…

Ärligt, jag förväntar mig inte att man ska dra ut stolen när jag ska sitta, eller hålla upp en dörr, eller låta mig passera före. Detta är bara ett axplock ur livet från min sida. När jag ser att den sanna gentlemanna tänket inte finns längre, inte i vardagen, kanske på klubben, restaurangen eller barhänget. Men jag saknar den i min vardag! Vart tog ni gentlemän vägen? Ni kan ju faktist få mig och andra kvinnor att längta efter en riktig man, hans gester, hans smidighet, hans härliga sätt att bete sig i en flock av vargar (andra män). Jag drar inte alla över samma kam, absolut inte! Bara en generell upplevelse lixåm. Tanken har skavt mig och den har jag delat med många andra. Ni gentlemän är för få heltenkelt! Om du tar åt dig som läser och du är man, då kanske du börjar tänka till. Men har du redan dina gentlemanna skills så snälla, förlora inte dom. Du är behövd och ofta saknad i våra liv!

Bara tänk en extra gång innan du och alla andra bufflar ska tränga in genom en dörr. Kanske låta mig passera före er? Jag kommer uppskatta att få slippa trängas med ett huligangäng i kostym. Jag kommer tacka dig. Eller om det är gemensamma toaletter? Oh den svider för oss tjejer det kan jag lova…men om du städat efter dig och lagt ner ringen är det finemang. Om jag får gå in innan dig? WOW det vore överkurs haha! Bara en gest att ge mig utrymme när det behövs, låta mig gå före dig eller bara ge mig ett leende, det räcker 🙂

Jag har tänkt på detta ett tag. Men idag när jag får en blöt paraply i ansiktet och ”du” mumlade något, tror det var ett ”förlåt”? Sen gick du bara vidare. Ja, du fick mig att bli medveten om vad jag saknar i våra svenska män. Jag saknar er GENTLEMÄN!

Yaz

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *