Delhi dag 3 + barnhem

Idag har vi haft en fantastiskt innehållsrik dag i Delhi. Började på morgonen att besöka ett barnhem för hemlösa och/eller misshandlade barn. Barnhemmet hade 120 barn inskrivna, allt från 5 till 18 år. Det kändes väldigt bra att få se och höra hur det jobbar med barnen och vilka förutsättningar dessa barn har i det hemmet. Vi fick inte fotografera inne i deras salar, men jag kan ju säga att standarden är väldigt låg, det går inte att med ord förklara hur skört allting är och hur lite det har. Men att se barnen gå runt i det omringade området där ingen kan slå dom eller utsätta dom för annan fara kändes helt ok och lite rogivande. Det får mat o vatten, det har en säng var och lite kläder på sig fast allt är trasigt och väldigt smutsigt. Det har varandra 🙂
Här tar vår chaufför ut en påse vi samlat hemifrån med nallebjörnan o leksaker samt kläder. Just detta barnhem var endast för killar, men det ingår i ett nätverk av 8 olika barnhem så det kommer gå till rätt barn. Vi donerade det vi kunde, köpte en middag till julafton för alla 120 barnen och en middag till nyårsafton för alla. Kul att kunna ge ngt så konkret!
Här bor det, bilden från gården
Här är ett par av barnen. Stora som små. Kärleken finns här, det kände man 🙂
Vår chaufför längst till höger, han har under sina 7 år i branchen inte besökt ett enda barnhem, ingen turist som gjort det vi gjorde idag. Han var berörd o imponerad. Jag hoppas fler tar sig tiden att besöka och donera till ett barnhem, det har man både tid och pengar med! Kolla lill killens glada min som sitter i mitt knä, hur gullig är han <3
Alla barn har inte lyckan att få vara på ett barnhem. Det står mitt på vägarna och tigger pengar dagarna långa. Deras händer är svarta av smuts, oftast är det barfota och alltid med trasiga och smutsiga kläder. Tjejen på bilden är inte mer än 3-4 år. Hon borde vara på dagis och leka och vara varm, här står hon på bilvägen och gråter. Varför vet vi inte, men det finns inte möjlighet att gå ut och ”rädda” henne, för redan vid nästa korsning står 4 till i samma ålder….Mitt hjärta brister!
Gatuförsäljare som hoppas folk vill ha tomteluva…
Indiska trafiken bjuder på allt. Det finns INGET jag blir förvånad över! Ska försöka fånga mer på bild, men att ta fram en kamera vid ett stop är inte så bra.
Denna cyklist har lite att trampa upp…
Ett slumkvarter fast ändå rätt schysst jämfört med vad man kan se
En man med sin egendom. Han bränner sopor för att värma sig och getterna står fast vid en mur. 
Säkerheten i trafiken är inte så hög. 2 vuxna och 2 barn på en moppe är en väldigt vanlig syn! Syftar på mitten trafikanterna, en unge i knät, en mellan dom. Folk går tvärs o kors, överfulla bilar o tuk-tuks. 
Marknad i Old Delhi. Vi gick inte av här, satt kvar i bilen o fottade…
Förutom vårt besök på barnhemmet som var dagens bästa så hann vi med turistgrejer som se ett fort. 
En snäll man som ger en utsvulten hund mat. 
En valp som vet hur man ser bra ut på bild 🙂 ÄLSKAR djur…jag hoppas denna valp ska få ett bra liv!!!
Vi gick till en lekpark i ett område som heter DLF Promenade, nära flygplatsen, det ligger typ 3 shopping-malls bredvid varandra. JÄTTE billigt om man vill shoppa, märkeskläder etc…
Summering av dagen. Bra, tragiskt men bra. Jag har mer att ge men vet ej hur. Ska läsa lite på hur man kan engagera sig och undrar om man kan få alla barn från gatorna in i tryggheten. Men jag tror att så länge det är acceptabelt att nyttja barn till att tjäna pengar så kommer de finnas kvar på gatan oavsett hur många barnhem det finns…
Har ni frågor om ngt så maila mig: yasmina@osman.se
Stor kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *