”Katt bajs” cappuchino & lite annat

Igår hade vi en hel dag i privat bil med chaufför för 50 dollar! Det kom vi runt med långt och länge. Han tog oss till tempel där vi gick runt i färgglada kjolar och gav blommor till statyer, ska tillbringa lycka(!)

Sen åkte vi och kollade på hur det gör tygtryck då Bali är kända för sina tyger och andra hantverk. Vi åkte även till en silver…vad det nu heter där dom gör silversmycken. Coolt att det jobbar så himla detaljerat och inget jag tänker på när jag köpt smycken, vilket jobb det ligger bakom hantverket!

Sen åkte vi till ett kaffeplantage och smakade olika kaffen, såg olika frukter, bönor mm. Det hade en specialitet som kallades för ”Cat poop chino” alltså läs som Cappuchino som kaffe. Det matar ett kattdjur med kaffenönor som den sen bajsar ut i naturen, sen letar dom efter bajset i djungeln och plockar upp, tvättar av och skalar, rostar och maler ner. Det är deras specialité. Den smakade vi INTE! Tänk att jobba som katt-bajs-plockare hehe. Men vi köpte med oss massa organisk kaffe, te och choklad som inte är utbajsat 😉

Efter det upplevde vi vulkanen som var aktiv för 50år sedan och nästa utbrott väntas komma om 100år kanske tidigare. Scary! Det bodde massa folk nedanför vulkanen så det lär få bråttom! Tyvärr kom värsta dimman fem minuter efter det att vi kom så vi hann få en enda bild, men att njuta av en lunch till den utsikten var magiskt.

Risfälten och ristrapporna var så vacker att se, tappade nästan andan över det fina formationerna och hur allt bara skiner…frisk luft på det och en cola light i handen…mmmm….

Sen hann vi inte mer än att sitta i bilen. Trafiken här är kaooooos!!!! Bättre att köra blind än att vara proffs!

Idag tog vi igen krafter och har bara haft strandäng. Åt en fin middag på stranden till solnedgången och toppade kvällen med en grillad majskolv. Finns inget bättre än grillad majs på stranden!

Imorgon ska vi dyka så vi ska upp tidigt. Hoppas att vi ser ngt coolt! Sen åker vi vidare till Ubud på eftermiddagen, en större stad med massa kultur. Hoppas hinna se och göra det man ”ska” plus en grej jag verkligen vill göra, gå till ett hundstall för hemlösa hundar!

Och mamma, du behöver inte vara orolig 🙂 det finns inga hajar där jag badar. Jag går inte djupare än till midjan och sikten måste nå botten, annars får det vara hehe!

Kramar från landkrabban
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *