Ska jag? Ska jag inte?

Jag är jätte kluven på frågan jag burit på ett tag för mig själv: ”Ska jag sluta äta kött?”

Tanken har jag haft länge, jätte länge, och jag är en riktig meat lover, vilket betyder att en saftig grillad köttbit med bea framför mig är som att lägga godis framför ett barn. Vad skulle få mig att avstå? Tyvärr kan jag räkna upp alldeles för många fördelar med att sluta…

– Bättre för magen
– Skonar djuren från hemska slakter och levnadsåren innan
– Bättre för naturen enligt vissa?
– Jag markerar och tar avstånd från dumma människor som är onda mot djuren, de ska inte tjäna pengar på mig!

Det är ett par starka anledningar. Den enda ”nackdelen” jag kan komma på är att jag kanske försämrar mina redan usla blodvärden om jag inte får i mig den näringen köttet ger. Jag VET att man kan kompensera intaget med allt möjligt och jag äter inte bönor, blää…så frågan är hur mycket jag missar av näringen om jag utesluter kött?!

Om jag nu ska sluta äta det pga djuren, vilket är den enda anledningen för att jag ska bli veggo. Då kommer jag inte bara utesluta kött, det är inte bara nötkreaturer och får/lamm/kossor ,you name it, som lider. Alla kycklingar, kalkoner som det bl.a skrevs om i Aftonbladet idag! Det lider ju galet mycket, hemskt!!!
Så vart ska jag dra gränsen? Fiskar lider ju också…jag kan ju bli tokig inombords. Det är frustrerande att vilja vara snäll och samtidigt bidra till en sjukt massiv slakt och djurplågeri marknad. Jag som älskar alla djur!!!

Förvirrande och irriterande. Spelar det ens roll att jag väljer kyckling från Svenska uppfödare? Kött med nyckelhål och Svanen märket och svenska flaggan på och ägg från frigående höns med möjlighet till utevistelse…Eller blir jag total lurad på alla fina förpackningar? Är det en plågad kossa jag köper i köttfärsen? Är det en höna som blivit sönderhackad och misshandlad i det Svenska kycklingklubborna? Äggen då? Mjölken? Smöret? Tonfisken och……listan bara växer!

Snälla någon, är jag störd och fånig? Eller finns det verkligen kött, kyckling, ägg, mjölk och fisk som har levt ett bra liv och får livet släckt utan att det märker något? Finns såna uppfödare/gårdar? Eller är allt samma skit i lyxförpackning där vinsten går till att gömma verkligheten?

Jag är intresserad av att höra hur ni uppfattar valet att avstå från kött. Och varför inte hela vägen till kyckling, fisk, ägg etc…Vad är skillnaden på vegetarianen och veganen då den ursprungliga tanken är att respektera djuren. Inget är fel, jag är bara extremt nyfiken och söker lite vägledning 🙂

Redan nu ligger jag i sängen och tänker på en grillad biff med chili bea…

Help me out!!!

/Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *