Nytt fadderbarn på Haiti!

Sedan ca 4 år tillbaka har jag haft ett fadderbarn på Haiti, jag skaffade det när jordbävningarna var som värst och hela Haiti var en enda stor vattenpöl…. Det var (ÄR) extrem fattigt och alla familjer förlorade sina hem osv. För att kunna bygga upp allt igen behövdes pengar, pengar som vi framför allt i västvärden har. Jag menar…. vad är 200kr/mån? Tom nu när jag är arbetslös så har jag det…. inga undanflykter! Dessa pengar hjälper byn att bygga upp allt igen och att barnen ska kunna gå i skolan osv…

Jag blev då tilldelad en söt kille på 11 år som heter Gatrô som jag haft nu i 4 år. Två gånger om året får jag brev av honom, jag får även hans betyg då han vill visa hur det går i skolan… jag förstår ju såklart ingenting då deras betygsystem är totalt olikt vårt men jag tycker det är väldigt gulligt.

I går fick jag beskedet att jag inte längre får ha Gatrô kvar, han har passerat 15 år och då är man ”vuxen”, man ingår då inte längre i den hjälporganisationen utan ska klara sig själv, man anses VUXEN! Det skär i bröstet på mig, jag hade mer än gärna hjälpt honom tills han var 30 🙂

Med det beskedet kom oxå ett nytt… jag har tilldelats ett nytt fadderbarn som är i kris och behöver min hjälp,

En ny pojke som är endast 3,5 år…. TRE OCH ETT HALVT år??? jag blir så ledsen i hjärtat… Han har 35 min promenad till rent vatten. Jag skulle vilja ge denna lilla pojk och hans familj så mycket mera 🙁 Mina fjuttiga 200 kr känns som en knappnål i rymden. Jag vet att det är jätte mycket för dom men jag blir mest arg på att världen ser ut som den gör…

Titta vilka underbara ögon han har….

Min dröm är att få åka ner och träffa inte bara honom utan hela byn (det pengarna går) Jag ska lägga in det i min 2 års plan, när jag får ett jobb igen så ska jag samla till en resa till Haiti och till byn där han bor. Det är ett stort projekt för att komma dit och få träffa sitt fadderbarn är inte jätte lätt. Man måste meddela föreningen som man har fadderbarn genom (jag har genom hoppets stjärna) och sen ska de kolla upp allt och meddela tillbaka. Så det kan inte vara en sista minuten direkt 😉

Jag tycker ALLA ska skaffa sig ett fadderbarn, NI har råd och det ger så mycket tillbaka….

Kärlek,
Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *