Biggest Looser – hata eller älska???


Ett samhällsproblem, förnedrings TV eller inspiration?

***

Kollade på Biggest Looser igår och jag gillar ju det programmet, jag gillar att se vilka fantastiska förändringar de lyckas med och hur många liv som detta program förlänger på människor. Jag blir alltid lite peppad och stolt över dem som är med i programmet, som faktiskt får ett nytt liv eller iallafall får en chans till ett nytt liv med mer glädje än ångest. Men igår fick jag en liten tankeställare och jag började bli lite arg på programmet. Jag fick lite ilska över att de finns människor som skadar sig själv och som torterar sig själv genom att äta. Alltså ingen människa är ju tvungen att stoppa i sig mat, och alla människor har ett val i vad det stoppar i sig för mat. Så jag satt med blandade känslor över att vilja se vilka magiska resultat de åstadkommer på en väldigt kort period, samtidigt som jag blev förbannad på att de har förstört så mycket i sitt liv av onyttig mat! Va, det är ju fan galet!!! Av mat som är för fett, för sött, för kaloririkt, de har ätit så jävla mycket att de förutom skadat sig själv både fysiskt och mentalt, även har skadat alla runt sig med att vara nära en hjärtattack, inte orka eller leva med ständig ångest, nedstämdhet och en livsstandard som inte ens är ett liv värt att leva ibland. Många av dessa är ju självmordsbenägna och lider av konstiga sjukdomar, allergier, besvär och mentalt är fucked up! Jag blir faktiskt illa berörd av att en människa kan göra såhär mot sig själv och sin omgivning. Men jag kommer aldrig kunna förstå dom, aldrig kommer jag kunna förstå hur man kan komma till att väga över 120 kilo, hur de mår och hur svårt det är att röra sig, träna, eller bara gå en promenad. det är helt vansinnigt att man vill misshandla sig själv med mat! Är det som alkoholism? Ett beroende? Cigg, narkotika, godis..? Även träning är beroendeframkallande, men det är ju iallafall nyttigt. 


 jag vet inte vad jag ska tycka egentligen. Fantastiskt att så många får hjälp, men hur många har sökt och inte kommit med? Hur många sitter där hemma och kollar på programmet och trycker i sig mat? Förkortar sitt liv, skadar sina nära och kära, hoppas på ett bättre liv men inte gör något åt det…Alla pengar man först lägger på mat och sen betalar skattebetalarna för att folk får en operation för att bli smala igen. Hur sjukt är inte det? Hur mycket tjänar TV på att feta människor ska visa sig i underkläder och folk hemma spärrar upp ögonen på deras enorma kroppar, lite förnedrings tv kan jag tycka? 

Makalösa färändringar!

Jag har inte bestämt mig för om jag gillar Bigget Looser samtidigt som de är ett program som borde sändas på prime time för att det är ett problem idag. När kommer det program som handlar om HUR man SKA leva för att äta sunt, äta lagom och vad man ska äta, träna, sova, tänka etc för att må bra? Inte är det barnens fel att det blir tjocka, det är ju föräldrarna som lär vad det ska äta, ger dom ett sockerberoende eller ett tänk som är fel redan när det tar sin första tugga i livet. Det ÄR vuxna som lär fel och barnen som växer upp och får adhd, allergier, fetma, dålig syn, sjukdomar, blir mobbade etc etc…

Nää, lagom är bäst, att hitta en bra balans i livet. Det är ju viktigt att må bra utan att varken göra för mycket eller för lite. heja alla som är med i programmet och kämpar! heja alla som inte är med men som kämpar! 

Och till alla föräldrar där ute: Misshandla inte barnen, det är inte rätt mot dom. Lär rätt från början så slipper vi ha ett samhällsproblem pga dålig föräldraskap om ett par år. 

Kram

Yaz

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *