Karriär vs Fritid?

Jobb djungeln är inte att leka med… vad VILL jag jobba med? vad KAN jag jobba med? Vart ska jag leta och vart ska jag söka?

Jag blir knäpp… Jag har alltid varit en karriär kvinna, velat göra karriär, ha ett bra jobb… och jag har haft det… varit chef, haft personalansvar, haft beslutspositioner….. men…. är det värt det? Man försummar sig själv… jobbar jämt, kan inte stänga av telefonen på kvällar och helger och måste även jobba då. Så många roliga saker jag försummat… mina vänners bröllop, födelsedagar (då menar jag jämna, typ 30 års fester) osv… allt för att stånga sig fram med armbågar för att komma någonstans… och då framför allt som kvinna!

Att ständigt försöka hänga med i grabbarnas löneutveckling som är en omöjlighet och tyvärr tror jag vi kvinnor får finna oss i det.

Men vad betyder pengar? är det allt?

Jag vill såklart jobba så lite som möjligt och tjäna så mycket som möjligt…. det vill ju ALLA 🙂 Men hur mycket är vi berädda att göra avkall på för att få den där extra 10 tusingen i lönelyft? som dessutom efter alla skatter etc bara är värd knappt 5 tusen? Är det värt att berätta för barnbarnen att man hade ju iaf mycket pengar… men vad fick man uppleva och vara med om i livet?

Jag är i ett vägskäl… trist… 31 år gammal och känner att karriären kanske är över. Berädd att gå tillbaka ett par steg, gå ner i lön och bara jobba när man jobbar.. dvs typ 9-17… sen kl 17 så lämnar man jobbet PÅ jobbet. Kvällar och helger fyller man med de man trivs bäst med 🙂

Men….. skulle jag tröttna??? Antagligen… men det hindrar ju inte att man senare går vidare och stegar uppåt…

Jag blir trött på alla mina egna tankar och funderingar.. en sak vet jag.. jag vill INTE vara arbetslös! Jag har alldeles för mycket energi och gillar att jobba, jag vill känna mig behövd och tillhöra samhället. Jag vill betala skatt och bidra till samhället!

Tack för mig,

Marie

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *