Tjejer så elaka!

Idag på gymmet blev jag riktigt ledsen över hur tjejer är och behandlar varandra. Jag tror inte fenomenet bara händer i omklädningsrum utan är rätt vanligt överallt. På arbetsplatser, uteställen, nätet och andra sociala sammanhang.

Situationen som uppstod var helt onödigt! Det var två ganska vältränade tjejer, en som blottade magen och hon får verkligen vara stolt över den fina kroppen. Men knoppen kan få sig en träningsomgång i respekt tycker jag! Dessa två står i toa kön, strax före klockan 18, fullsmockat på gymmet och alla ska kissa och fylla på flaskan precis innan klassen. Kön är ganska lång. Det står näst på tur och jag tar på mig skorna precis bakom dem så jag ser och hör allt. Då kommer en fylligare, okej ganska stor tjej, hon ställer sig bakom dessa två smala. Jag tänker att det är så strongt av denna tjej att faktiskt ta sig till gymmet och kämpa med att uppnå sina mål. Jag har själv vägt massor och vet hur jävligt det kan kännas att inte kunna dra in magen eller gömma armarna, det är bara att försöka bli av med fettet, och ja, folk glor verkligen…!
Nu står hon precis bakom tjejerna som strax ska in på toa. Då ser jag att de sett den fylliga tjejen och nu känner de sig extra snygga! Då säger den ena till hennes väninna: ”Ohh jag måste verkligen skärpa mig nu och bli av med det här fettet” och så klämmer hon på sitt skinn på magen. Hon hinner även ”se” tjejen bakom bara för att markera.
Alltså jag fattar inte hur fan man kan göra så?! Det är så lågt och fruktansvärt okänsligt att med avsikt vara elak mot någon som kanske kämpar med sitt självförtroende och tagit sig till gymmet. Ren förnedring att bli utsatt för sånt!

När jag kom hem så kändes det värdelöst. Jag har inte på min superwoman dräkt och hade ingen energi att lägga mig i. Jag brukar alltid ryta till men inte idag. Frågade min man om detta även händer hos killarna. – Mobbar ni varandra såhär? Fast ni låtsas vara omedvetna, eller att ni vill trycka ner någon med avsikt?
Han svarar – Nej verkligen inte! Ni tjejer har nåt konstigt behov att att få uppmärksamhet och ibland genom att trycka ner en annan.
Alltså ett rent behov av att synas och höras. Men till vilket pris egentligen? Jag vill inte att folk ska tro detta av mig, och tror heller inte att alla tjejer är såhär. Men jag vet, ser och hör, känner blickarna och sättet de kollar på ibland, att detta händer hela tiden. Överallt. Inte bara på gymmet. Är det avundsjuka? Dåligt självförtroende eller bara ett sjukt sätt att framhäva sig själv genom att se till att en annan trycks ner och betalar priset?

Jag hoppas att hon den fylliga tjejen inte slutar att komma till gymmet nu. En kram till henne…och alla andra som utsätts för tjej ego-mobbing!

Kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *