Julklappar – onödigt eller nödvändigt?

Alla handlar, alla stressar och fixar och de ska vara de ena och de andra och de tredje…paket och julklappar och spekulationer och fniss över vad man ska spendera pengar på och behovsanalyser på alla man ska köpa julklappar till. Herre min jösses vad vi är patetiska! Vuxna människor som köper klappar till varandra. 90% av alla klappar är oönskade, visste ni de?
100% av julkapparna härstammar från Bibelns berättelse när de 3 visa männen besökte Jesusbarnet och gav gåvor, visste ni de? Traditionen lever vidare men över hälften av alla julfirare tror inte på Bibeln eller Jesus, men väljer att köpa julklappar för att…? Ja, varför? För att ”alla andra gör det”?

Det är även en väldigt mysig tradition med julklappar, speciellt för barn 🙂 Jag minns själv när klapparna var under granen och de glimrade och pratade till mig och jag ville hugga i och öppna upp och se vad som fanns i! Men innan de så skulle vi kolla på Kalle Ankas jul OCH äta middag. En evighet kändes de som!
Jag var aldrig hungrig. Jag hade alltid ont i magen och ville att alla skulle skynda sig. Jag ville ju öppna klapparna!

När skolan startade igen så möttes alla upp på första rasten och delade sina berättelser och minnen från julen, och visade upp favorit julklappen såklart! De var så kul att komma tillbaka till skolan då!
Vad jag aldrig tog åt mig, eller förstod mig på för att jag var för ung då (7-10år) var att alla mina klasskamrater inte hade fått julklappar. För att deras familjer inte firade jul eller för att de inte hade råd att fira jul 🙁

Jag fick vara den lyckliga ungen som stolt visade upp sin favorit julklapp! Min familj firade jul som en härlig tradition. En urgammal tradition. Jag vet fortfarande inte vad vi firar på julafton? Varför delar vi ut julklappar? Jesusfilmen går på tv och julsångerna på löpande band, vi vet att Jesus föddes för 2012 år sedan…ett grattis kanske!? Julklappshetsen slash/ ”traditionen” kommer från alla som vill sälja! Alla butiker, kedjor, varumärken etc, de är dom som matar i oss propagandan: KÖP JULKLAPPAR! VA INTE EN IDIOT MOT DINA NÄRA O KÄRA!

Hela Sverige firar jul! Alla skyltfönster är juliga, de stressas och pratas om jul och julklappar och julmat och mysiga kvällar och finns tomten etc etc…mysigt? Stressigt? Vad känner du???

För mig känns de allt förutom nödvändigt med julklappar. Jag ber min familj köpa klappar till barnen för de ska tillhöra gruppen, traditionen och allt de samhället gör, tex att fira jul!
Julklappar till barnen såklart! Om vi vuxna inte väljer att börja ta avstånd för detta hets, gå emot propagandan och börja integrera julklappsfria jular? Tråkigt de vore! Jag är splittrad…

Jag vill att vi möts upp för en middag och för att UMGÅS! För att njuta av varandra under den mörkaste och kallaste tiden på året. För att vi tillåts till detta möte, denna dag är ledig för dom flesta, denna dag är en dag för familjen. Glöm inte bort de i julstressen, glöm inte att de flesta redan har allt de vill ha, din julklapp till dom är en bekräftelse på att du vill väl, alla köper julklappar så du gör inget fel. Men glöm inte att säga ifrån ifall du känner att du inte behöver en julklapp, för de flesta sakerna man VILL ha köper man själv. Allt annat är något man inte köper själv, för att? De behövs egentligen inte…

😉

Jag vill inte förstöra någons entusiasm kring julen! Butikerna äääälskar alla entusiaster och hatar alla som mig!
Mitt budskap är bara: ”tänk på varför du köper en julklapp, och till vem du köper för just den personen du köper till vill ha de du ska lägga dina pengar på”, eller hur!

Hör av er till mig om ni känner någon unge som inte kommer få en julklapp pga ekonomiska skäl!!! Inget skämt!!!

Köp julklappar och älska varandra! Följ ditt hjärta…inget är ett måste 🙂

Kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *