Because I am a Girl

Fortfarande finns de förtryck och mobbing om man är född i fel land och fel kön. Är man kvinna så kan man få ett liv med misshandel, förtryck, bli könsstympad, bortgift, gömd bakom en slöja, slav eller sexuellt utnyttjad, våldtagen, stenad, mobbad eller utfrågad om graviditet, sin vikt, sina bröst, ja helt enkelt ifrågasatt om att vara just KVINNA. Och blir du producerad i Kina så ska du vara glad om du får leva kvar i mammas mage. Samma sak i Indien, där är fattigdomen större och alla har inte råd med en abort, så du må få leva tills den dagen du föds, sen är oddsen små, beror på om du slängd bland sopor eller har lyckan att adopteras. Nu drar jag väldigt drastiska ”alla över en kam” jämförelser. Men sanningen är den att ett liv som kvinna/tjej i Afganistan är ett helvete på jorden jämförelsevis att leva som kvinna i Sverige. Vi må prata om våra kroppar och göra läpparna större, men en kvinna är så mycket mer än bara ytan och barnaföderska. Vi har känslor och vi vill lika mycket som männen. Vem har sagt att kvinnan inte ska njuta av sex och bestämt att klitoris ska skäras bort på små barn, lämna dom att förblöda och dö i svår smärta och lämna livet i chock? Vem bestämmer att kvinnan ska gömma sig bakom burkan och befalla sin man på allt han begär, varför ska hon vara slav i sitt eget hem? Sexslav och tjäna pengar åt någon annan, för att någon tycker att hon förtjänar den förnedringen? Bli dumpad och dödad för att hon föddes i fel kön! Inte få utbilda sig eller jobba och bidra till en utveckling, för att någon tycker att hennes värde är så lågt att hon förtjänar ett liv i grottan och att ha sleven som sin bästa vän…det finns många uttryck till varför vi bör hylla och lyfta upp viktiga frågor när vi ska prata om KVINNAN år 2012!

”Because I am a Girl” kampanjen är här. Lyft upp din högra hand och hylla, visa att du bryr dig och att du stödjer kampanjen 🙂

Tack alla som engagerar sig och bryr sig!

Kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *