Blodpropp på min fot efter 10 timmar på planet!

Efter flyget hem från Thailand fick jag jätte ont i foten, bredvid ankeln. Det stack till av smärta och jag kunde knappt gå när smärtan kom. Det kom på ett ställe och de har känts att det är ”tryck” i den.
Min mamma varnade mig för en blodpropp och jag googlade och läste om de. Till slut ringde jag sjukvårdsupplysningen som lugnade mig och sa att de troligen är en liten blodpropp och att de förekommer efter långt sittande(!) och om de inte blir större och blåare så är det lugnt. De sa att jag måste in direkt om den växer, blir blå eller fortsätter göra ont även när jag ligger ner. Jag fick order om att ringa igen inom 1 timme och de gjorde jag. Då hade jag lagt mig ner med fötterna uppåt och trycket hade börjat släppa, jag skulle trycka till lite då och då och för att kolla till svullnaden.

Men de lättade direkt när jag la mig och ser ut att ha gått ner en hel del nu! Så jäkla bra att kunna ringa och få råd på telefonen, helt gratis, lite kö men riktigt proffsiga och trevliga!

Jag fick i order att lägga bandage runt de onda för att lindra på trycket och för att avlasta när jag går. Absolut inga skor på som trycker, så flip flops på och jag har inget emot de! Sova med fötterna uppåt och massera under tiden jag sitter.

Nu har jag lärt mig en läxa: GÅ MER PÅ FLYGET!

Så sugen på att köra ett tungt pass, ska känna av foten och när den är helt ok så får mina muskler sig en omgång 🙂

Den 18 ska jag springa Midnattsloppet så jag måste skärpa till mig nu med springandet. Det är ju kul om jag sätter den tid jag hoppas sätta: 59-65min milen. Det är ett av mina största svagheter inom träningen: springa…styrkan sitter och konditionen på cykel och rodd är bra, men inte på löpandet.

Utmaning 🙂

Kram
Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *