Jude + Muslim = Sant

Jag träffade ett par ikväll. Ett par som egentligen borde vara ute i krig(!) Det visar sig att det har ett väldigt speciellt förhållande, och då syftar jag på att vi fortfarande, år 2011, är och tänker på att hålla oss till ”samma sort”. Helst. Men icke sa nicke, detta par har sett den bredare bilden av ett liv. Tro, religion eller tradiotion har inte fått dem att göra som alla andra. Det har helt enkelt sett till att ta vara på den speciella gåvan, av att kunna vara annorlunda, så nära fiender som muslimer och judar ÄR idag. Men ändå, leva ett liv tillsammans, med sina barn, och nyförlovade…GRATTIS!

Jag önskar er all lycka i framtiden och hoppas att en ny religion fötts ikväll: Juslam. (Judendom + Islam) Coolt va 🙂

Aaaah, skönt gäng! Champagne grannarna och deras bekanta + vi (jag o amad) satt och smuttade på sjukt fina Champagner ikväll. Jag har börjat fatta lite om Champagne nu, tror jag. Det är en hel värld av olika druvor, årgångar, sätt att fylla flaskan, hur den ska ligga och vem som uppfunnit det etc etc. I min bubbel värld så är det helt fantastiskt att jag fått vara med om att smaka och njuta av så goda Champagner som jag aldrig annars hade fått uppleva. Den där Anders är som en bok om Champagne. Bara att fråga vilken klurig fråga som helst så har han ett svar!

 

Om jag kommer vara bakis imorgon? Svar: Antagligen….. Är det värt det isåfall? Svar: JA!

Fan, jag som körde ett hårt Body Pump pass idag på Regeringsgatan, sprang först till Odenplan, insåg att det var fel center, orka! Det är bara jag som kan lyckas med sånt…. Sen hem, GRILLA, och sen var vi helt plötsligt på grannens altan, åt Boels grymma efterrätt som va gräddig, och ooops, fram kommer bubblet 🙂

Vi har det bra här på OP16. Tyvärr har vi just nu inga rum lediga….

Well, igår satt vi på Gården Bar & Grill och åt deras hamburgare. Den med pesto var godast! Nayomi käkade pommes. Gården är najs som afterwork, men middag ska man äta på deras restaurang del. Tror det är mer prisvärt.

 

Jag håller på att avsluta en stor deal och har varit så stressad och bitsk dom senaste dagarna. Så käka ute har varit en liten undanflykt… Min man får ta smällen…stackarn. Tror det blir bättre nu när helgen kommer, får SOOOVA och ta det lugnt.

Imorgon hänger jag med till Djurgården med Sats Stureplan och kollar på när dom spelar brännboll, grilla och softa. Sen blir det kanske en fika med en gammal vän innan 🙂 Lördag Ankis 40års kalas ute på Värmdö! Feeeeest! Söndag grill med ett par väninnor, mums! Sova får jag göra nästa år inser jag precis.

Nää, nu kallar Ben & Jerry på mig, New York Super Fudge Chunk. 500 kalorier, hela pump passet åt helvete idag…

Kom ihåg nu: Alla kan samsas på denna värld. Bara att ringa David och fråga om hur man gör. Han är ju trots allt en jude som är tillsammans med en muslin. Bar Mitzvah och Allah Akhbar på er alla 🙂

 

Kram Yaz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *